Tuesday, 26 May 2020 | Lajme: 0

Kulturë

134384972

Në “Verën e Ohrit” koncert i Orkestrës kamertale të rinisë muzikore të Maqedonisë

Artistët e Orkestrës Kamertale të rinisë muzikore të Maqedonisë janë pjesëmarrës të rregullt të Festivalit “Vera e Ohrit”. Për ta sot është rezervuar skena në kishën katedrale “Shën Sofja”, ku këtë...
134384778

Karvan ballkanik për promovimin e artit tradicional turk

Një sërë aktivitetesh kulturore për promovimin  e artit tradicional turk në vendet ballkanike do të mbahen sot në Ohër në suaza të Karvanit ballkanik, projekt i Institutit Junus Emre në bashkëpunim me Komunën e Çuçukmekxhe. Vallet...
134377500

Fillon edicioni i gjashtë i festivalit DrimOn

Nën moton “Kulturë tani!” prej sot deri më 29 korrik në Strugë do të mbahet edicioni i gjashtë i festivalit për kultivimin e kulturës DrimON organizuar nga Iniciativa për aktivizëm kulturor të pavarur (IAKP). Me këtë...
134375470

Koncert me muzikë sapnjolle në “Verën e Shkupit”

Në “Verën e Shkupit” sonte prej orës 20:30 në Muzeun e Qytetit të Shkupit koncert do të kenë sopranoja Maria Euhenia Bosh, ndërsa në piano do ta shoqërojë bashkëkombasja e saj, Ana Fere. Koncerti është titulluar “Erëra...
134373477

“Shkupi Flet” – ekspozita, performanca, muzikë dhe aktivitete për 55 vjetorin nga tërmeti

Me rreth njëzet ngjarje kulturore në disa lokacione, Qyteti i Shkupit këtë javë do ta shënojë 55 vjetorin nga tërmeti katastrofal në vitin 1963. Fillimi i manifestimit sot do të shënohet me kthimin e shkronjave nga porosia e Josip...
134372918

Teatri shqiptar nga Shkupi me “Vdekjen e Dantonit” sonte në “Verën e Ohrit”

 Skena në qendrën “Grigor Përliçev” në kuadër të Festivalit “Vera e Ohrit” sonte është e rezervuar për shfaqjen “Vdekja e Dantonit” nga regjisori boshnjak Dino Mustafiq, në interpretim të Teatrit...
134369804

Në “Verën e Shkupit” ekspozitë e inspiruar nga lodrat dhe robotët

“Lodrat në librat e artistëve – koncertina pergamenë” është quajtur ekspozita e cila sonte  nga ora 20  në suaza të “Verës së Shkupit” do të hapet në NLB Galerinë. Drejtoria e Kulturës dhe Artit-Shkup...
134358205

Dhjetë filma në programin e Kafe-kinemasë të “Verës së Shkupit”

Kafe-kinemaja e “Verës së Shkupit”, e cila mbrëmë filloi me filmin “Vdekja e Stalinit”, do të vazhdojë deri më 21 korrik me projeksione prej orës 21 në Suli Han – Fakultetin për Arte Figurative. Në program...
134356078

Hapja solemne e edicionit të 58-të të Festivalit “Vera e Ohrit”

Ohri prej sonte e deri më 20 gusht do t’i jetojë 40 ditët e veta me emocione që i sjellë Festivali “Vera e Ohrit”. Mbi 800 artistë nga 27 vende nga e mbarë bota për të 58-tën herë me radhë gjatë një muaji e gjysmë...
132716854

Prezantim i punëve të realizuara konservuese-restauruese në teatrin antik në Skupi

Drejtoria për mbrojtje të trashëgimisë kulturore të lokalitetit arkeologjik Skupi do t’i rpezantojë punët e realizuara deri mët ani konservuese-restauruese në teatrin antik dhe aktivitetet e ardhshme të planifikuara të cilat...