Tuesday, 26 May 2020 | Lajme: 0

Kulturë

134350026

Koncert i orkestrës rinore botërore të xhazit në “Verën e Shkupit”

Orkestra rinore botërore e xhazit (JM World Jazz Orchestra), e kryesuar nga dirigjenti amerikan, Luis Bonila, sonte do të marrë pjesë në “Verën e Shkupit” me koncert në Suli Han prej orës 22:00. Drejtoria për kulturë dhe...
134322428

Promovimi i “Pro muzika” dhe balet “Libertango” në “Verën e Shkupit”

Drejtoria për Kulturë dhe Art – Shkup sot në suaza të “Verës së Ohrit” do ta promovojë librin “Pro muzika” të muzikologut Kostadin Kostadinovski, i cili përmban 150 recensione për artistët muzikor vendor...
134340821

Shpallet thirrje për edicionin e tetë të “Animaks Skopje Fest”

Festivali ndërkombëtar për film të animuar “Animaks Skopje Fest” shpalli thirrje për aplikim në edicionin e tetë vjetor të festivalit, и цили do të mbahet në nëntor të këtij viti në Shkup. Afati përfundimtar për...
teatri-i-shkupit_1530598877-9443515

Objekti i ri i Teatrit Shqiptar në Shkup përurohet më 31 tetor

Tregimit për rindërtimin e Tetarit shqiptar në Shkup assesi nuk po i vije fundi. Drejtuesit e Teatrit vlerësojnë se kanë nevojë edhe për 100 milion denarë apo 1.5 milion euro që teatrit të merr pamjen e duhur ose të përfundojnë...
134338194

Masa të reja për komunat përmes Programit për zhvillim rural

Mjete të reja financiare dhe masa për komunat përmes Programit për zhvillim rural do të paralajmërojë sot Agjencia për Përkrahje Financiare dhe Zhvillim të Bujqësisë . Prej atje paralajmërojnë se vlerën e financave dhe risive...
134336760

Premierë e shfaqjes kamertale “Tango”

Në Teatrin e Tetovës mbrëmë u mbajt premiera e shfaqjes “Tango”, me regji të Elhame Kutllovcit, autorësi të Sllavomir Mrozhek dhe asistencë të Elmir Sejfullait. Në premierën e shfaqjes kamertale “Tango” mori ...
134334335

Hepening kulturoro-artistik “Evropë e re në Ballkan”

Realizime muzikore, filmike dhe teatrore nga krijues të rinj nga të gjitha vendet anëtare për hyrje në BE – Maqedonia, Serbia, Shqipëria, Kosova, Mali i Zi dhe Bosnja e Hercegovina do të prezantohen sot në ngjarjen kulturore-artistike...
134333185

Hapet ekspozita e Institutit ndërkombëtar “Izet Curri” në Hamamin e Daut Pashës

Në Hamamin e Daut Pashës mbrëmë është hapur ekspozita e krijimeve, vepra të studentëve nga Instituti Ndërkombëtar i Modës “Izet Curri”. Në ekspozitën morën pjesë edhe ministrat e Arsimit dhe Shkencës dhe të Kulturës, Arbër...
134329161

“Poshtë në fermë” – ekspozitë e artistit britanik Dankan Higins

rejtoria për kulturë dhe art-Shkup në bashkëpunim me SHQ Dominium Çerdhja kulturore, sonte në Muzeun e Qytetit të Shkupit, në suaza të “Verës së Shkupit” organizon ekspozitë “Poshtë në fermë” nga artisti...
minister-ademi_iranski-ambasador-750x430

“Lindja e Mesme” pushton Ministrinë e Kulturës, Asafi i lumtur. Pas Egjiptit erdhi Irani

Ministri i Kulturës i Republikës së Maqedonisë, Asaf Ademi, sot në Ministrinë e Kulturës e realizoi takim pune me Ambasadorin e Iranit, SH.T. Husein Karimi. Në një atmosferë miqësore, të dy bashkëbiseduesit shprehën kënaqësi...