Tuesday, 26 May 2020 | Lajme: 0

Kulturë

134143568

Në komunën e Çairit nesër do të dhurohen libra me rastin e Ditës së Mësuesit

Lidhja e Arsimtarëve Shqiptarë në Maqedoni, SHB “Logos-A” dhe SHB “Shkupi”, nesër në hapësirat e komunës së Çairit  do të dhurojnë libra me rastin e Ditës së Mësuesit – 7 Marsit. SHB Logos –...
134138480

Aziri: 25 milionë denarë nga buxheti për veprimtaritë shqiptarе në fushën e kulturës për vitin 2018

Me mbështetje të fuqishme nga ana e Ministrisë së Kulturës të Republikës së Maqedonisë ku mbi 30 për qind e buxhetit i është ndarë veprimtarëve shqiptarë në fushën e kulturës, pritet që ky të jetë viti i arritjeve të shumta...
134131583

Bienale e artistëve të rinj prej nesër në MAK

“Do të jetë vonë nëse koha ndalon? është titulli i Bienales së 12-të i artistëve të rinj, e cila nga nesër do të mbahet në Muzeun e artit kontemporan (MAK) Këtë vit kuratorë të Bienales janë Ivana Vaseva, Bojana Janeva-Shemova...
133640351

Panairi i librit sivjet në QS “Boris Trajkovski”

Panairi i librit sivjet do të mbahet në sallën e Qendrës Sportive “Boris Trajkovski” sepse Panairi i Shkupit tashmë nuk punon, si patronat i manifestimit. “Nuk do të lejojmë zhdukje të kulturës së leximit, do t’i...
132756184

Përfundon “Vera e Shkupit” me koncert të grupit “Foltin”

Me koncert nga grupit “Foltin” sonte përfundon në Suli han edicioni i sivjetmë i Verës së Shkupit. Foltin është një nga grupet më të njohura nga Maqedonia. Ekziston nga viti 1997. Pas vetes ka shtatë albume, muzikë për...
133794418

Është hapur edicioni i pestë i Festivalit për procesim të kulturës “DrimON”

Me titullin provokues  “Republika e Deponisë” mbrëmë në Strugë u hap edicioni i pestë i Festivalit për procesim të kulturës “DrimON”. Është paraparë në suaza të programit pesëditor të manifestimit  t[...
133791849

“Ndërtojmë gjenerata të reja” – moto e edicionit jubilar të “DrimON”

Me rreth njëzet shfaqje, mbi 40 pjesëmarrës dhe program pesëditor nën moton “Ndërtojmë gjenerata të reja”, sot në Strugë fillon edicioni i pestë jubilar i Festivalit për procecim të kulturës “DrimON”. “DrimON”...
133788896

Komedia “Kërkohet një kloun i vjetër” në Verën e Shkupit

Teatri i një aktori në bashkëproduksion me Festivalin ndërkombëtar të teatrit “Butrinti 200″ dhe Teatrit të Qytetit nga Gjilani, Kosova, sonte në “Verën e Shkupit” do ta japin shfaqin “Kërkohet një kloun...
133653131

Me koncert të “Forplej” fillon “Vera e Ohrit”

Me koncert të xhaz kuartetit modern “Forplej” dhe orkestrës së Filarmonisë së Maqedonisë nën dirigjimin e maestros Emin Xhijan sonte fillon edicioni i 57-të i festivalit Vera e Ohrit. Në hapjen e Festivalit do të flasë...
133734186

“Othello” në Teatrin turk nga Shkupi në festivalin “Vojdan Çernodrinski”

Teatri turk me shfaqjen “Othello” sonte do të shfaqet në Festivalin e 52-të të teatrit të Maqedonisë “Vojdan Çernodrinski” në Prilep. Shfaqja është në regji të Dejan Projkoskit, ndërsa rolet i interpretojnë...