Tuesday, 26 May 2020 | Lajme: 0

Kulturë

133329246

Xhuzepe Rotuno – fitues i Kamerës së Artë 300 për vepër jetësore

Kinematografi italian, Xhuzepe Rotuno (1923) është fitues i sivjetmë i Kamerës së Artë 300 për vepër jetësore, kumtoi në konferencë shtypi FIKF “Vëllezërit Manaki”. Rotuno është trashëgimtar i filmit italian të pas...
133719589

Ekspozitë e piktorit Bedri Saraçini

Qendra Informative Kulturore organizon ekspozitë me punimet e piktorit të ndjerë Bedri Saraçini (1943 – 2016). Ekspozita, e cila do të filklojë në ora 18:00, organizohet me rastin e njëvjetorit te vdekjes se piktorit. Në ekspozitë...
festival

Film dokumentar dhe muzikë afrikane për fundin e Of-Festit të 16-të

Me muzikë nga kontinenti afrikan sonte përfundon Of-festi i sivjetshëm i 16-të. Në sallën Dansing në Qendrën kulturore rinore prej orës 20:30 deri në 22:30 janë koncertet e King Ajisoba nga Gana dhe Nura Mint Sejmali, artiste nga...
99625579

Koncert humanitar i Dino Imerit në vend të operës së anuluar “Madam Baterflaj”

Opera dhe baleti i Maqedonisë kumtoi se anulohet opera “Madam Baterflaj” e cila në kuadër të Netëve operistike të majit ishte caktuar për më 28 maj në performancë të Teatrit kombëtar të operës dhe baletit të Shqipërisë. Në...
133707173

Ekspozitë e Ilirjan Beqirit dhe Bashkim Mexhitit në Sofje

Në Qendrën kulturore informative të Republikës së Maqedonisë në Sofje mbrëmë u hap ekspozita “Lirikë dhe gjurmë ekspresive” nga piktorët akademikë Ilirjan Beqiri dhe Bashkim Mexhiti. Para përfaqësuesve dhe publikut...
133705646

Ekspozitë e Ilirjan Beqirit dhe Bashkim Mexhitit në Sofje

 Ekspozitë arti “Lirikë dhe gjurmë ekspresive” nga Ilirjan Beqiri dhe Bashkim Mexhiti sonte do të hapet në hapësirën e galerisë së Qendrës kulturore-informative të Republikës së Maqedonisë në Sofje. Ekspozitën do...
132631058

Ekspozitë e Skender Idrizit në QKI-Shkup

Në Qendrën Kulturore Informative Shkup – sonte do të hapet ekspozita e pikturave të Skender Idrizit, artist figurativ nga Prishtina. Do të ekspozohen vepra të punuara në teknikën akrilik, të krijuara viteve të fundit. Ekspozita...
filmi

Promovim i filmit “Komedia del Arte” të Prolduksionit filmofil

Komedia del Arte (Comedia dell Arte) është titulluar filmi i parë amator i metrazhit të gjatë i Produksionit filmofil, i cili sonte me fillim në orën 20 do të promovohet në Konotekën e Maqedonisë. Në qendër të ngjarjes është...
t

Me Tërpçeskin dhe Ashkenazin hapet objekti i ri i Filarmonisë së Maqedonisë

Objekti i ri i Filarmonisë së Maqedonisë me pamje moderne dhe arkitektonike dhe karakteristika akustike sipas të gjithë standardeve botërore, do të hapet sot në orën 19 me koncert ekskluziv të Filarmonisë me të cilin solist do të...
133700540

Dita ndërkombëtare e muzeve

“Muzetë dhe historitë kontestuese – duke e thënë të pathënën në muze” është tema e shënimit të sivjetmë të 18 Majit – Ditës ndërkombëtare të muzeve. Temën këtë vit e dha Këshilli ndërkombëtar i...