Saturday, 4 December 2021 | Lajme: 0

Dossier

shtepia-500

Shtëpia e kosovarit me Swarovski (video)

Në vazhdën e përzgjedhjes së shtëpisë më të mirë në Kosovë, mediat kosovare dhe organet përkatëse kosovare kanë arrit të bijën në gjurmët e një shtëpie e cila edhe vetë pronari nuk e dinë sa kushton. Në këtë shtëpi...
largea_ramiz-alia-enver-hoxha1406240343

Si e kërcënoj Enver Hoxha Serbinë për çështjen e Kosovës

Me politikën e saj të drejtë dhe korrekte Republika Popullore e Shqipërisë ka synuar kurdoherë që me të tre fqinjët që ka rreth e rrotull të rrojë në fqinjësi normale. Nëse ndonjërës prej tyre jo për fajin tonë nuk i pëlqyeka...
timthumb.php

Ja cilat janë11 faktet për të kuptuar konfliktin Izrael-Gaza

Izraeli dhe Gaza janë në një situatë lufte, që po zhvillohet në Rripin e Gazës. Këtu po ju sjellim 11 fakte për të kuptuar më mirë konfliktin mes dy palëve: 1.Rripi i Gazës ka qenë pjesë e Egjiptit, dhe sot është krejtësisht...
no-smoking

Agjërimi dhe lënia e duhanit

Muaji i madhëruar i Ramazanit, përveç misionit që mbart në drejtim të ngritjes dhe përsosjes shpirtërore të individit, ka edhe një rol praktik, sepse mund të konsiderohet një rast i volitshëm për të hequr dorë nga disa zakone...
01344300709

Nata më e begatë – Nata e Kadrit

“Ne e zbritëm atë (Kur’anin) Natën e Kadrit. E ku di ti ç’është Nata e Kadrit. Nata e Kadrit është më e dobishme se njëmijë muaj. Atë natë zbresin engjëjt dhe Shpirti (Xhibrili) me lejen e Zotit të tyre për çdo çështje....
rr_1856

19 Rregulla per gruan ne Ramazan

1. Agjërimi është adhurimi i Allahut me lënien e ushqimit nga lindja e agimit deri në perëndimin e diellit. 2. Agjërimi i muajit të Ramazanit është shtyllë nga shtyllat e Islamit, kush e mohon atë ai ka mohuar dhe ka dalë nga Islami. 3....
aa_5722

Kush agjëron një dite i largohet fytyra nga zjarri 70 vjet (Video)

Kështu thonë hoxhallarët e shkolluar për ata që agjërojnë në muajin e shenjtë të ramazanit. Për të kuptuar se çka ndodh me ata që agjërojnë, shikojeni videon  
gg_2974

Gjendet guri i përmendur në Kur’an

Nje njeri nga Arabia Saudite gjatë gjuetisë në një zonë malore pranë kufirit me Jemenin, zbuloi një gur të vogël e të errët, të cilin menjëherë e njohi. Guri ishte i ngjashëm me ata që përmenden në Kur’an, në suren El-Fil...
a_4796

Dobitë shpirtërore dhe shëndetësore të agjërimit

Me fillimin e Ramazanit, myslimanët në mbarë botën do të fillojnë të agjërojnë nga agimi deri në perëndim. Por, këtu lind pyetja. Përse duhet të agjërojmë? Të gjithë e kemi provuar se tundimet dhe gjërat tërheqëse të kësaj...
sultan-sulaiman

Prej cilave vise shqiptare vinin 39 Kryeministrat Shqiptarë të Perandorisë Osmane?

Shqiptarët qeverisën perandorinë osmane si kryeministra, për një periudhë kohore prej vjetësh në 500 vite sa qeverisi kjo perandori. Kryeministrat shqiptarë i dhanë osmanëve Anadollin, Konstandinopojën, Irakun, Jemenin, Egjiptin,...