Sunday, 12 July 2020 | Lajme: 0

Dossier

timthumb (1)

Foto historike të çlirimit të Shkupit në vitin 1912

Më 19 gusht “Times “, raporton kryengritësit shqiptarë me 12.000 burra kishin çliruar Shkupin të enjten e kaluar, kishin marshuar në Selanik. ga Shkupi grupe kryengritësish marshuan drejt Tetovës, Kumanovës e Preshevës dhe...
katastrofa-e-paralajm-euml-ruar-e-nj-euml-lufte-pa-kontroll_hd

Katastrofa e paralajmëruar e një lufte pa kontrollë

Marrëdhëniet e ngrira Obama-Putin. Dyshimet mbi rusët, që sjellin në kujtesë që nga atentatet në ish hapësirën sovjetike, deri tek aksidenti ajror ku gjeti vdekjen presidenti polak. Një provokim kriminal, ndërkohë që poshtë në...
aa

Jobesimtarët, ja 6 llojet e ateistëve

Sa mënyra ka për të mos besuar në Zot? Të paktën 6, sipas një studimi të ri. Dy hulumtues të Universitetit të Tennessee, në Chattanooga, zbuluan se ateistët dhe agnosticistët mbulojnë gamën e gjerë nga aktivistët e zëshëm...
largea_gaz1405579023

Pesë mite rreth krizës në Gaza

Izraelitët dhe palestinezët kanë hyrë tashmë në një qerthull të ri dhune në konfliktin e tyre të hershëm e në dukje të pafund. Si hynë ata në këtë mesele? Sikurse kemi parë të përshkallëzohen dhuna e luftimet, janë ndërkohë...
168081_199711806706915_7149682_n

Paraja,’djalli’ i ardhur nga barku i Tokes

Paraja ka një origjinë mitike. Më pas është përdorur si shenjë e sovranitetit të mbretërve. Së fundmi, ka ushqyer iluzionin se tregu mund të zëvendësonte shtetin. Tani është koha të mendohet për t’i dhënë një funksion...
Russian President Putin during his meeting with Armenian President Sarksyan in Yerevan

Eshtë naiv kush mendon se Putini e ka “dorëzuar” Ukrainën

Falë Zotit kemi Petro Poroshenkon. Kjo është përgjigja e shumë vëzhguesve perëndimorë, në lidhje me përparimin e bërë nga ushtria ukrainase në luftën e saj me separatistët e mbështetur nga Rusia. Poroshenko e fitoi presidencën...
kalifi-dhe-kalifja-martesa-arratia-xhihadi_hd

Kalifi dhe Kalifja: martesa, arratia, xhihadi…

Saja, shoqëruesja e Abu Bakr al Bagdadit, udhëheqësit të ISIS-it, u lirua nga sirianët në këmbim të murgeshave të rrëmbyera. Saja, gruaja e Kalifit Ibrahim, njeriu që udhëheq ISIS-in, vjen nga një familje e cila i ka dhënë shumë...
z_9906

Të huajt deklarojnë: “Vetëm shqiptarët konsiderohen si pasardhës të racës ilire”

Maurico Druon, sekretar i Akademisë frënge: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia. dhe gjyshërit e shqiptarëve merrnin pjesë në luftën e Trojes, të udhehequr nga Akili (në njërën anë) dhe Hektori (në...
nafta_5881

Misteri i grupit terrorist ISIS që lidhet me dollarin amerikan

Në rrjetet sociale dhe forumet e teorive të konspiracionit kanë filluar të qarkullojnë ide se grupi terrorist islamik i sinive- Shteti Islam i Irakut dhe Shamit që për shkurtesë ka akronimin ISIS ka lidhje me shenjën e dollarit amerikan. Bashkimi...
largea_558034_10151360736269667_610421989_n1404976154

Karakteri i shqiptarit sipas 45 albanologëve

Të lëkundur, të padisiplinuar, lakmitarë të parasë, të ndjeshëm, krenarë, inatçorë, por edhe trima, të vetëdijshëm, besnikë, mikpritës dhe me një zgjuarsi të jashtëzakonshme… Këto janë disa cilësi të karakteri të...