Tuesday, 28 September 2021 | Lajme: 0

Feja Islame

Kuran-tesbih-ve-ay

Nata më e begatë – Nata e Kadrit

“Ne e zbritëm atë (Kur’anin) Natën e Kadrit. E ku di ti ç’është Nata e Kadrit. Nata e Kadrit është më e dobishme se njëmijë muaj. Atë natë zbresin engjëjt dhe Shpirti (Xhibrili) me lejen e Zotit të tyre për çdo çështje....
agjerimi

Vendet në të cilat do të agjërohet deri në 22 orë

Në disa qytete të Norvegjisë, Suedisë dhe Islandës besimtarët muslimanë këtë Ramazan do të agjërojnë 22 orë në ditë, raporton Anadolu Agency. Këshilltari i Çështjeve Fetare pranë Ambasadës së Turqisë në Stockholm,...
kurban bajram

Gjërat që e karakterizojnë Kurban Bajramin

Kurban Bajrami është një festë myslimane e cila mbahet diku nëntë javë pas mbarimit të muajit të Ramazanit. Emri ‘kurban’ e ka kuptimin e sakrificës, ku në këtë ditë bëhet prerja e ndonjë kafshe për Zotin. Kështu, kjo festë...
Screenshot_123_644x358_850616802

Gjendet në Britani Kurani më i vjetër në botë (Foto)

Fragmentet më të vjetra në botë të Kuranit janë gjetur nga Universiteti i Birminghamit. Studimet radiokarbon mbi këtë dorëshkrim gjetën se ai është të paktën 1,370 vjet i vjetër, duke u bërë kështu Kurani më i hershëm në...
misvak-300x150

Misvaku dhe dobitë që ka në trupin e njeriut

Në dy Sahih-ët shënohet se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Sikur të mos druhesha se umeti im do të ngarkohej me diçka që nuk do të mund ta mbante, do t’i kisha urdhëruar që ta përdornin misvakun para çdo namazi.” Po në...
lutjeee

Ja çfarë tha Profeti Muhamed për ditën e Bajramit të Madh

Ja çfarë tha Profeti Muhamed për ditën e Bajramit të Madh “Ditën e Bajramit të Madh engjëjt qëndrojnë në të hyrë të udhëve (që të çojnë në vendin e faljes) dhe thërrasin: “Shpejtoni ju të gjithë o myslimanë për te...
Iftar-buffet-at-The-Dining-Room

Myslimanët në mbarë botën sot festojnë Fitër Bajramin

Myslimanët në Republikën e Maqedonisë, si dhe e tërë bota islame, sot e festojn Fitër Bajramin. Bajrami është ditë e festimeve dhe falënderimeve ndaj Allahut. Fitër Bajrami shënon përfundimin e agjërimit të muajit të Ramazanit...
zekati-300x150

Zekati i Fitrit dhe rregullat e tij

* Zekati (lëmosha) i Fitrit në muajin e bekuar të ramazanit; është emërtuar si e tillë përshkak të mbarimit të ramazanit, është bashkangjitur ajo (lëmosha) me të (Fitrin) përshkak të bashkimit të diçkaje me shkakun e saj. *...
Shefqet-Krasniqi-1-590x350

Mesazhi i Muajit Ramazan

Meqë jemi fare në prag të Ramazanit, me lejoni fillimisht të ju urojë të gjithëve këtë muaj të madhërishëm, duke lutur Allahun e Gjithëmëshirshëm që tua pranojë këtë adhurim, e të na dhurojë më shumë mëshirë, begati,...
ramazani.jpg

Mbi 1 miliardë muslimanë do të nisin Muajin e shenjtë të Ramazanit

Më shumë se 1 miliardë muslimanë në të gjithë botën nisin Muajin e bekuar të Ramazanit. Liderët e të gjithë botës kanë bërë thirrje për paqe dhe tolerancë në këtë muaj të shenjtë. Kalendari musliman parasheh fillimin...