Friday, 10 July 2020 | Lajme: 0

Feja Islame

_miss_myslimania_2013_

Xhakarta : “Miss Myslimania 2013”

Në Xhakarta të Indonezisë u zhvillua për herë të parë konkursi i bukurisë “Miss Myslimania” ku ftohen të marrin pjesë femrat islamike nga e gjithë bota. Njëri prej kritereve kryesore të konkursit është që pjesëmarrëset...
Antonio_Inoki

Ish kampioni në mundje Antonio Inoki përqafon islamin

Ish kampioni në mundje japonezi Antonio Inoki, i cili kohë më parë vizitoi Pakistanin u konvertua në fenë Islame. Sipas të përditshmes pakistaneze The Tribune Express, kampion në pension, i cili kohët e fundit vizitoi Pakistanin, u...
bajrami ne lituani

Tifozët e Bosnje Hercegovinës kërkojnë vend për të falur Namaz

“Kur Dzeko shënon, për ne është Bajram i Vogël” ka thënë ish reis-Ulema i Bosnje Hercegovinës Mustafa efendi Ceric.. Reprezentacioni i Bonje Hercegovinës ditën e parë të Kurban Bajramit në Kaunasu do të luaj takimin kundër...
bashkim aliu

Haxhi-Dëshmi e besimit të fortë

Bashkim Aliu   Haxhi, si kusht i pestë i fesë Islame, gjegjësisht një nga pesë shtyllat mbi të cilat ngritet Islami, në mes tjerash, është edhe dëshmi e besimit të fortë e të paluhatshëm në Allahun e Madhërishëm, përqëndrimit...
musliman i bardh

Vendasit nuk kanë parë me Sy kurrë një mysliman te bardhe – shikoni reagimin

Nigeri, vendi i dytë më i varfër në botë, vendasit nuk kanë parë me sy kurrë një Mysliman të bardhë shihni se si njeriu i bardhë i befason në min 2:15
bashkim aliu

FAVORIZIMI I NJËRIT FËMIJË NDAJ TJERËVE

 I nderuari shejh, Dr.Jusuf El-Kardavi, paqa, mëshira dhe bekimet e Allahut çdo herë qofshin mbi ju (Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu).            PYETJA: Cili është mendimi juaj, në fakt cili është qëndrimi...
kuran

Çlirimtarët lexojnë Kuran, Ushtarët e Assadit vdesin (+18)

Në një video në internet shihet qartë luftimet në mes forcave opozitare në Siri kundër atyre të presidentit Bashar Al- Assad. Për një kohë të shkurtër forcat kryengritëse marrin nën kontroll zonën duke mposhtur forcat e Assadit.
bashkim aliu

A MUND TË SHEH JOMUSLIMANI ËNDËR TË VËRTETË?

PYETJA: A ka mundësi që një musliman të sheh një ëndër që i del e vërtetë, ose që është e mirë, sepse unë këtu në Zvicër kam një kojshi i cili kishte parë një ëndër për djalin e tij, dhe i doli e mirë, pasi djali mori...
fa6584a3-83c8-449b-bf02-a97bb76c9b26-444x333

Hidhet themeli i Xhamisë Shën Sofia në Holandë

Komuniteti mysliman në Holandë më në fund do të ketë xhaminë që pret prej 20 vjetësh. Shën Sofia do të hapet për ritualet fetare në vitin 2014. Ceremonia e hedhjes së themelit të Xhamisë Shën Sofia që nga opinioni publik holandez...
terry-jones

Pastori Amerikan dëshiron të djeg Kurani gjithsejtë 2.998

Autoritet në Florida kanë arrestuar pastorin kontravez protestant Terryja Jonesa nga Gainsvillea pasi që në veturë ishin gjetur mijëra libra nga Kurani i Shenjtë të cilëve u është hedhur kerozin. Në ueb faqen e tij ai patë deklaruar...