Tuesday, 14 July 2020 | Lajme: 0

Feja Islame

irfan saliu

Hoxha Irfan Salihu : E njeh Ronaldon dhe Messin më mirë se sa pejgamberin Muhamed a.s

Hoxha i mirënjohur nga Kosova  Irfan Salihu në ligjëratat e tij që i zhvillon  para njerëzve të tubuar në Xhami ose në takime të ndryshme me karakter fetar  tërheq vëmendjen jo vetëm të tyre por edhe të mediumeve. Në një video...
zelena_trans_439

Republika Islame e Maqedonisë, Transversalë e gjelbër

“Ballkani historikisht i takon kalifatit  islam. Ne do të kthehemi” Këto fjalë një vit më parë it ha një nga bashkëpunëtorët më të afërt të Muhamed Morsi, liderit të udhëheqësi “Vëllazërisë Myslimane”  dhe ish-presidenti...
bashkim aliu

Pushteti puçist në Egjipt, përtej kuvendeve të politeistëve

Bashkim Aliu Besoj se është e njohur për lexuesin, qoftë nga ligjëratat e hoxhallarëve nderuar, apo nga leximi i literaturës islame, në veçanti të literaturës historike, se te të gjithë të dërguarit e Allahut kemi patur palë...
bashkim aliu

ARMA E LUTJES NË SPROVA

  Bashkim Aliu   Mos i harroni vëllezërit tuaj në lutje Allahu i Madhërishëm ka thënë:<<E kur robët e Mi të pyesin ty për Mua, Unë jam afër, i përgjigjem lutjes kur lutësi më lutet, pra për të qenë ata drejt...
bashkim aliu

Pyetje përmes Facebook : A BËN TË MËSOJË STUDENTI PAS JACIJE

Pyetje përmes Facebook   A BËN TË MËSOJË STUDENTI PAS JACIJE     PYETJA:Jam student, dhe si zakonisht ndodh që të mësojë natën.Por, dikush më tha se nuk është mire të rrihet pa gjumë pas jacije, sepse këtë e ka urrejtur Pejgamberi...
dijetari

Dijetari: Ja rregullat si duhet rrahur gruaja (VIDEO)

Feja islame sipas një dijetari mysliman, i cili për këtë temë flet në një televizion egjiptian, lejon rrahjen e gruas. Por sipas tij, kjo ka rregulla. Gruaja nuk duhet rrahur siç ta ka qejfi, dhe sipas tij, Allahu me këtë e ka nderuar...
ekonomike

Karakteristikat e sistemit ekonomik Islam

Libri në fjalë trajton një temë të rëndësishme të fushës së ekonomisë islame, atë të karakteristikave të sistemit ekonomik islam. Një prej aspekteve të rëndësishme të shoqërisë dhe jetës njerëzore është edhe ekonomia....
begazi

Letra e Beltagi, drejtuar bijës së tij Esmës

Njëri nga liderët e Vëllazërisë Myslimane, Mohamed al-Beltagy, i shkroi një letër Esmas, bijës së tij të vrarë në masakrën e së mërkurës në sheshin Rabaa el-Adevije. Letra e publikuar në rrjetet sociale shprehë ndjenjën e...
1170678_548125645251795_655285580_n

“Polat Alemdar” në mbështetje të “Vëllezërve muslimanë” në Egjipt

Aktori i njohur i serialit turk Lugina e Ujqëve (Kurtlar Vardisi), Nexhati Shashmaz, me një video të shkurtër ka dhënë mbështetjen e tij për protestuesit në Egjipt duke mbështetur tentativat e tyre për demokraci dhe legjitimitet në...
shefqet krasniqi

EGJIPTI DHE MASAKRAT NË EMËR TË DEMOKRACISË

Vërtet e çuditshme dhe e neveritshme të shohësh tek tolerohen dhe përkrahen grushtetët nga ushtria, të largohen njerëzit e zgjedhur nga populli… të shpartallohen protestuesit me tanke e helikopterë duke zbrazur breshëri automatikësh...