Monday, 13 July 2020 | Lajme: 0

Feja Islame

burhan

Çfarë po ndodh në Egjipt?

Burhan Seferi Egjipti njihet si vendi i qytetërimit arab. Çdo egjiptian krenohet me kulturën dhe trashëgiminë kulturore që e posedojnë. Qofshin musliman apo laik, çdo egjiptian krenohet me diçka, muslimanët me xhamitë mija vjeçare,...
bashkim aliu

NJË BAJRAM NË SHESHET E BURRAVE

Bashkim Aliu   Pas një muaj agjërim dhe ibadete tjera, normalisht me intenzitet më të rritur në Ramazan, besimtari e ndjen veten më të fortë dhe më të ngritur shpirtërisht, më të gatshëm të nis në punë të mira, dhe më të...
mursi1-555x320

Çfarë nuk dinit për përiudhën një vjeqare të dr.Mursit në Egjipt

Gazetari Ahmet Mensur  Mursi e nxori Egjiptin nga mbikqyrja amerikane që skllavëroi popullin për kafshatën e gojës, dhe e ktheu mjaftueshmërinë në bukë për 70%, pastaj përmisoj cilësinë e bukës me çmim më të ulët. Mursi e...
nata e kadrit

Muaji i Ramazanit: Vlera e Natës së Kadrit

Allahu (xh.sh) thotë në Kuranin fisnik: “Ne e zbritën atë (Kuranin) në natën e Kadrit. E ç`të mësoi ty se ç`është nata e Kadrit. Ajo është më e vlefshme se njëmijë muaj. Atë natë zbresin melekët dhe Xhibrili me lejen e...
bashkim aliu

Ramazan i përgjakshëm buzë Nilit

Bashkim Aliu            Që nga fillimi i Ramazanit, ngjarje më aktuale që ka zënë faqet e para të gazetave dhe që përbën lajmin e parë të edicioneve të lajmeve, gati në të gjitha kanalet televizive, që kur vrasësi...
Sali_Shazivari_329076085

Grusht shteti “demokratik” në Egjipt!

Sali Shasivari Ushtria dhe ushtarakët në Egjiptkanë histori të gjatë shantazhesh e grusht shtetesh.Ata sollën në pushtet dhe mbrojtën regjime totalitare për dekada të tëra, qënga koha e Naserit e deri tek Mubaraku.Madje, ata u munduan...
bashkim aliu

Pyetje përmes Facebook: Agjërimi i personit të sëmurë nga guri në veshkë

Pyetje përmes Facebook AGJËRIMI I PERSONIT TË SËMURË NGA GURI NË VESHKË Pyetja: jam e sëmur nga guri ne veshkë dhe mjeki me ka than me pi ujë  sa ma shumë  dhe e kam pyet amuj me agjeru me ka than se zban për bukë rri pa hangar...
bashkim aliu

AGJËRIMI, IBADET I MESAZHEVE DHE MADHORE

Bashkim  Aliu Nuk ka fare dyshim se agjërimi në muajin e bekuar të Ramazanit paraqet njërën nga ngjarjet më të rëndësishme jo vetëm në arenën Islame por edhe në atë botërore.Në këtë muaj të bekuar, jo vetëm muslimanët,...
bashkim aliu

Muaji i Ramazanit: Pyetje – përgjigje “A i pranohet Agjërimi një personi që ofendon”

I nderuar hoxhë në radhë te parë agjërim të mbar kisha një pyetje për një besimtar që agjëron dhe falet por e kundërta ne ramazan bën debate madje ofendon edhe imamin edhe te tjerët a ka përgjigje ju faleminderit Bashkim Aliu PERGJIGJA: ESSELAMU...
femina

Hoxha testohet nga tërmeti i rrejshëm gjatë një emisioni

Besimtarët musliman janë në një muaj të madh të adhurimit – muajin e bekuar të Ramazanit. Ky muaj i shenjtë është periudha kur besimtarët muslimanë përmbahen rreptësisht nga ngrënia, pirja dhe kënaqësitë trupore, që nga...