Tuesday, 7 July 2020 | Lajme: 0

Feja Islame

nagip ismaili

NAMAZI I TERAVISË

Namazi i teravive, për meshkujt e për femra është sunnet. Falet çdo natë të muajit të Ramazanit. Falja e tij me xhemat është sunneti kifaje (sunnet i përbashkët). Falet pas sunnetit të dytë të jacisë dhe para vitrit. Mund...
ethem-beu

Ramazani te shqiptarët

Ferit LIKA Për afro çerek shekulli feja tek ne u ndalua nga ligjet e kota dhe të pabaza të atij absurdi mbi tokë, që ngrinte krye mbi shpirtra të pafajshëm duke potencuar forcën e tij të “pamatë”. Por ky përbindësh nuk e pati...
bashkim aliu

Ramazani, muaj i shpalljeve

Bashkim Aliu << (ato ditë të numëruara janë) Muaji i Ramadanit që në te (filloi të) shpallet Kuríani, që është udhërëfyes për njerëz dhe sqaruesi i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra). E kush...
bashkim aliu

Roli i lëvizjeve islame në delegjitimimin e tiranëve (II) -CELULAT E REGJIMEVE TË SHEMBURA-

Bashkim aliu Pas hapit të parë të përmbysjes formale, lëvizjet islame përsëri alarmojnë për rrezikun e celulave të mbetura të regjimeve të falimentuara, të cilat nuk ndalen së kolaboruari për ta penguar punën e estabilishmentit...
burhan seferi

Shqiptari dhe LGBT-ja, dy gjëra të kundërta

Burhan SEFERI Në disa portale u informova se njëri ndër udhëheqësit e organizatës për mbrojtjen e pederastave në Maqedoni, qenka shqiptar, thash me veten, hajt medet, ku kemi arritur! U civilizuam more, edhe atë me një civilizim të...
Sali_Shazivari_329076085

Debatet kosovare dhe kriza kombëtare

Sali Shasivari Ishte verë e vitit 2000.Gjersa po udhëtoja bashkë me një të afërm dhe disa shokë nërelacionin Prishtinë-Vushtrri,në një rrugë anësore të pa-asfaltuar dhe përplotë gropa, gjatë kalimit mbi një urë të metaltë...
bashkim aliu1

Rinia dhe ndjenja e varësisë dhe dështimit

Bashkim Aliu Rinia islame, krahas krizave tjera të rrezikshme, ballafaqohet edhe me një krizë e cila reflekton negativisht në realitetin tonë, gjegjësisht fjala është për humbjen e shpresave për mundësinë e përmirësimit të statusit...