Saturday, 28 November 2020 | Lajme: 0

Feja Islame

xhami

Pesë zbulimet e muslimanëve që ndryshuan botën

Kafeja Sipas të dhënave historike, në shekullin e 15-të, kafeja u bë pije shumë e famshme tek muslimanët në Jemen, në gadishullin jugor arabik. Legjendat thonë se barinjtë, dikush thotë në Jemen e dikush në Etiopi, kanë vërejtur...
Untitled

Çfarë i ndodh shpirtit mbasi vdes dhe del nga trupi i tij?

  I Dërguari alejhi selam na mjaftoi nga shtjellimi i kësaj çështjeje dhe na pasuroi nga thëniet e njerëzve, kur e tha qartë se shpirti kthehet tek i vdekuri. El-Bera ibn Azibi (r.a.) tha: “Ishim pranë një xhenazeje në Beki...
planeti

Çka ndodh kur jemi ne gjumë?

“Çdo natë shpirti ynë del nga trupi, dhe çdo natë Engjëlli i vdekjes pyet Allahun: “O Allah çka të bëjë me këtë (shpirtin e njeriut)?” A dëshiron që të ia kthej atij përsëri? Apo ta mbajmë Ruh-in (shpirtin e tij)? Dhe...
Nasir el-Mulk

Xhamia Nasir el-Mulk, një kryevepër arkitektonike (Video)

Xhamia Nasir el-Mulk  ndodhet në qytetin  iranian, Shiraz, dhe është një nga xhamit më mbresëlënëse për sa i përket arhitekturës. Nga jashtë xhamia Nasir el-Mulk duket e zakonshme, por brendësia e saj është dëshmitare e...
374375_517363008316308_502497978_n

Dijetari sunij i mund shijat me një pyetje të vetme

Kjo histori nga ndodhur në kohën e mbretit Shah në Iran. Shahu ftoi dijetarët sunij dhe dijetarët shija në mënyrë që të shihte kundërshtimin ndërmjet tyre (sunive dhe shijave). Dijetarët e shijave erdhën që të gjithë, kurse...
kinezi

Çka tha mbreti kinez Hongu për Muhamedin alejhi selam?

Në vitet 1300, Mbreti Kinez Hongu shkroi “100 fjalë elegjike”, ku përshkroi cilësi dhe karakteristika të Pejgamberit Muhamed (a.s). Kopje të saj janë shpërndarë në xhami të ndryshme në Kinë. Që me krijimin e Universit, Zoti...
profeti

Shtëpia e Profetit Muhamed mund të shkatërrohet

Shtëpia e fëmijërisë e Profetit Muhamed (paqja qoftë mbi të) është në rrezik shkatërrimi për të krijuar hapësirë për një kompleks modern në qytetin e shenjtë të Mekës. Autoritetet saudite aktualisht janë në proces të...
omari_431230

Hoxha Omer Bajrami flet për Barcelonën e Realin (Video)

  Ligjëratat e hoxhallarëve shqiptarë po vazhdojnë të prekin shumë tema. E tillë është edhe ligjërata e hoxhë Omer Bajramit i cili flet për sundimin e myslimanëve në Spanjë, që sipas tij ka qenë shtet islamik ku është...
australi

Islami lulëzon në Australi

Programet për studime islame në universitetet australiane kanë tërhequr një numër në rritje të studentëve arab dhe jo arab, duke i dhënë brezave të rinj një mundësi për të kuptuar më mirë trashëgiminë e pasur kulturore dhe...
mbulesa

Shënohet Dita Ndërkombëtare e Mbulesës

Gjatë ditës mijëra gra myslimane dhe jo-muslimane nga e gjithë bota do të veshin mbulesën për të shënuar atë që është e njohur ndërkombëtarisht si Dita Botërore e Mbulesës (Hixhabit). Ky aktivitet i organizuar për të dytin...