Thursday, 28 January 2021 | Lajme: 0

Feja Islame

1504563_10151734371647294_1912468205_n

Egjipt, ndalohet predikimi në xhami pa leje paraprake

  Ministria e Wakfit ka njoftuar se ndalohet predikimi i dijetarëve të shquar Selefist në xhami, përveç nëse ata marrin leje paraprake. Ndalimi përfshin Shejh Ab-Shaq Al-Howaini, Shejh Muhamed Hassan dhe Shejh Muahmed Hussein Jakub....
oxha

Video: Hoxha shqiptar arsyeton martesën me vajzën e axhës apo dajës

Disa hoxhë që predikojnë në xhami të ndryshme në viset shqiptare, e që ligjëratat e tyre më pas hedhen në rrjetet sociale, kanë kaluar çdo normë morale të shoqërisë sonë në emër të interpretimeve rigjide të islamit. Kështu...
Islamic-Muslim-Image-HD-wallpaper

Pejgamberi në marrëdhëniet ndërnjerëzore

  Pejgamberi ishte njeriu më ideal në marrëdhëniet ndërnjerëzore. Nëse merrte diçka hua, kthente më shumë se aq, ose më të mirë se ajo që kishte marrë.1 Nëse merrte hua prej një personi, ia shlyente duke bërë për të...
xhenet-xhehenem

Njeriu qe vrau 99 persona

Nga Ebu Seid Sa’d ibën Malik ibën Sinan el-Hudrij radijallahu anhu përcillet se i Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ve sel-lem ka thënë: “Dikur, para jush, ka qenë një njeri që ka vrarë nëntëdhjetë e nëntë veta. Pyeti...
designer_islame_2_by_starmagaman-d2yb0kh

Ngjarje e vërtetë, nga Gangster në Hafiz i Kuranit(Video)

  Një ngjarje e vërtetë e ndodhur me një person I cili nga gangster bëhet Hafiz I vërtetë. Ndiqeni video për të kuptuar gjithë ngjarjen e vërtet.
korupcija1

15 hadithe rreth korrupsionit

“Ndihmoji vëllait tënd, qoftë nëse është i keqkuptuar nga të tjerët po edhe nëse bën keq!”. Njëri nga të pranishmit tha: O Resulullah, do t’i ndihmoja nëse keqkuptohet nga të tjerët, mirëpo si t’i ndihmoj kur bën keq?...
u130uAh-sikur-99x140

“Ah, sikur ti të kishe vdekur!”

Një fëmijë i vogël në klasën e tretë fillore, kishte një mësues që e nxiste në respektimin dhe nënshtrimin ndaj Allahut, e sidomos në faljen e namazit të sabahut. Rezultoi që fëmija të ndikohet nga kjo këshillë e mësuesit...
Islamic-Muslim-Image-HD-wallpaper

Dheu i Xhenetit, balta, guralecët dhe ndërtesat e tij

  Imam Ahmedi thotë se na ka treguar Ebu Nadhri dhe Ebu Kamili nga Zuhejri, e ky nga Seid Taiji, e ky nga Ebu Mudlete – shërbëtor i nënës së besimtarëve, se ka dëgjuar Ebu Hurejren të tregojë: Thamë: “O i Dërguari i Allahut,...
ahmed kalaja

Imami Kalaja: “Familjarë, ndaloni fëmijët që të bëhen xhihadistë”

Rënia e intensitetit të luftimeve në Siri duket se po sjell sa efekte pozitive ashtu edhe negative për shqiptarët që janë implikuar në këtë luftë. Ana pozitive e zvogëlimit të ritmit të luftimeve mes qeverisë dhe rebelëve qëndron...
fft99_mf3663760

Një xhami unike në botë, ndërtim nëntokësor (Video)