Sunday, 12 July 2020 | Lajme: 0

Feja Islame

Arafat-Day-2013

Dita e Arafatit

Allahu i Madhëruar u ka dhënë mundësi njerëzve t’i afrohen dashurisë dhe mëshirës së Tij, me anë të punëve të mira. Ai i ka dhënë Haxhit shpërblimin e jetës. “Kush e kryen haxhin në përputhje me vlerat morale, ai kthehet...
bashkim aliu

A ËSHTË I VËRTETË HADITHI SE DITËN E PARË TË DHUL HIXHES, I ËSHTË FALUR GABIMI ADEMIT A.S.?

Pyetje përmes Facebook   PYETJA:  s,a si jeni hoxh i nderum.deshta met veten per ni hadith per vleren e ketyre dhjet diteve te dhul hixhes,a eshte hadhith i vertet,Dita e par ku Allahu ja fali gabimin Ademit as Dita e dyt,Allahu ja...
a0a4a4d7dd

Agjërimi i ditës së Arafatit

  All-llahu i Madhërishëm nuk betohet për gjëra pa vlerë 1-Në këtë ditë është plotësuar dhuntia dhe është përsosur feja. Në këtë ditë është plotësuar dhuntia dhe është përsosur feja. “Sot përsosa për ju fenë...
meka

Mekë: Pelegrinët muslimanë e filluan haxhillëkun vjetor

Përafërsisht dy milionë pelegrinë muslimanë sot e kanë filluar haxhillëkun vjetor në Arabinë Saudite, duke lëvizur prej qytetit të shenjtë të Mekës kah Mina e afërt, në këmbë ose me tren. Megjithatë për haxhillëkun e sivjemë...
b0ec65f5a1151f758dff3a6430b31883_XL

Egjipt: Namazi i Bajramit do të falet në Sheshin Tahrir

  Një udhëheqës i Aleancës Kombëtare për Mbrojtjen e Legjitimitetit, blloku kryesor në mbështetje të presidentit legjitim Muhamed Mursi, bëri thirrje për të falur namazin e Bajramit në Sheshin Tahrir të Kajros. “Thirrja...
Untitled

Garimi pёr ndёrtesat e larta nga shenjat e Kiametit

  Kjo shenjë ёshtё shfaqur afër me periudhën profetike. Ajo më pas ёshtё përhapur dhe njerëzit janë krekosur me ndërtesat dhe me zbukurimin e shtëpive tё tyre, për shkak se dynjaja iu shtrua muslimanёve dhe pasuri tё shumta...
1098018_657283134316961_1148863575_n

E ke mundësinë ta respektosh nënën tënde!

Rrëfen një djalosh dhe thotë: Gjatë periudhës kur isha më i ri, shpesh u largoja nga shtëpia dhe rrija deri vonë jashtë. Kjo e hidhëronte tepër nënën time. Nuk haja në shtëpi, shumicën e ditës e kaloja duke fjetur, dhe natën...
dr mustafa ceriq

Dr. Mustafa Ceriq: Bosnja është tokë Ilire dhe unë jam boshnjakë me plis të bardhë në kokë

“Unë jam boshnjak me plisin e bardhe shqiptar ne koke … kjo qe jam boshnjak jam krenar qe me ka lindur nena Xhemile dhe babai Ibrahim … kurse kjo qe ne koke mbaj plisin e bardhe shqiptar dua ta tërheq vëmendjen qe ne Bosnje...
download (1)

Këshilla Haxhilerëve (Video)

download

Mrekullia e Kur’anit, shkencëtaret e zbulojnë pas 14 shekujve!