Thursday, 28 January 2021 | Lajme: 0

Feja Islame

haxhit

Haxhi dhe rregullat e tij

Allahu thotë në Kur’an: “Haxhi është në muajt e caktuar e kush e bën (fillon ta zbatojë) haxhin në këta muaj, nuk duhet t`i afruar gruas, nuk duhet të marrë nëpër këmbë dispozitat e sheriatit, as nuk duhet të shkaktojë grindje....
qqqq

Vazhdon zgjerimi i Qabes, do të mund të falen 1.5 milion vetë

Vazhdojnë punimet intensive në Qabe, duke bërë zgjerimin më të madh të të gjitha kohërave, ku do të falen njëkohësisht 1.5 milion vetë. Aktualisht në Qabe bëjnë tavaf 45 mijë vetë në një orë, pas përfundimit të projektit...
Allahu-akbar1-300x294

Si u krijua Hava gruaja e pare?

  Thotë Profeti [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem]: “Jetoi Ademi [alejhis- selam] në xhenet i vetëm. Kjo bëri që ai të mërzitej. Kështu u krijua Havaja nga një brinjë e tij, teksa ishte duke fjetur. Kur u zgjua dhe e pa përkrah...
medina

Plani dhjetëditor : Vlera e dhjetëditëshit të Dhul-hixhes

Me të vërtetë, lavdërimi i takon vetëm Allahut, Atë e falënderojmë dhe prej Tij ndihmë e falje kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga Allahu prej të keqes së vetvetes (shpirtrave) tonë dhe prej punëve tona të liga. Atë të cilin...
bashkim aliu

Transplanti i valvulave të zemrës së derrit tek njeriu

  Prej arabishtes:Bashkim Aliu   Fetvaja e përdorimit të valvulave të zemrës së derrit, për shërimin e disa sëmundjeve të zemrës tek njerëzit, kanë shkaktuar debate të gjëra në mesin e dijetarëve islam në Universitetin...
dita_e_xhuma_feste_e_javes

Dita e xhuma, ditë adhurimi

  Hafidh Ibën Kethir (Allahu e mëshiroftë!) thotë: Është quajtur e xhumaja me emrin “Xhuma”, sepse ajo e ka prejardhjen – buron prej grumbullimit (që bëhet atë ditë). Pasuesit e islamit grumbullohen çdo javë...
mr-bean

“Mr. Bean” konvertohet në Islam

Në rrjetet sociale  të huaja por edhe ato vendore qarkullon lajmi se aktori i njohur komedian,  Rowan Atkinson, apo siç njihet më mire Mr.Bean, është konvertuar në fenë islame. Sipas disa burimeve të bazuara në kontaktet e Sheikh...
Enis_Rama_-_Cka_thote_feja

Bëj kujdes nga përcaktimi i shoqëris për interes të kësaj bote!

alija izetbegoviq

Ushtarët Boshnjak para presidentit Alija Izetbegoviq: Tekbir! Allahu Ekber

Në një video ushtarët boshnjak gjatë kohës së luftës ndaj Serbisë, kanë nderuar presidentin e ndjerë dhe historik të Bosnjës, Alija Izetbegoviq.  Një ndër komandantët i është drejtuar ushtarëve me Selam Alejkum (Paqja bekimi...
67716010088d842e8d08aabd0f4656cd_XL

Një hafiz Kurani, mjeku i parë stomatolog shqiptar (1865-1948)

Hasan Kaduku lindi në Shkodër dhe ishte djali i madh nga pesë djemtë e Ismail (Mala) Kadukut, një tregtar i njohur në pazarin e qytetit në punimin e lëkurave, burrë i ndershëm, dijedashës dhe atdhetar. Hasani ishte vëllai i madh...