Thursday, 24 September 2020 | Lajme: 0

Opinion

bardhyl mahmuti

“Instinkti i zanatçiut” dhe “truri i zvarranikut”

Bardhyl Mahmuti Publiciteti që iu dha në mediumet shqiptare akuzave “të Fatos Lubonjës” dhe “të Arben Idrizit”  kundër personaliteteve më të shquara të historisë së re të Kosovës u përpoqën ta arsyetojnë me njërën...
arben llalla1

SI U VRA NË SELANIK HASAN PRISHTINA

Arben LLALLA   U mbushën 80 vjet që nga data e 13 Gushtit të vitit 1933, ku në qytetin e Selanikut u vra në pabesi dhe mizori ish-Kryeminsitri i Shqipërisë Hasan Prishtina. Gjatë viteve të qëndrimit tim në Selanik në arkivat...
Shaban-Cakolli-300x300

“GJURMË NËPËR FLAKË” Makfire Maqedonci-Canolli

Shaban Cakolli Emrat e mëdhenj në fushen e artit bëhen yje të ndritura thuajëse padiktueshëm,ata hapërojnë gradualisht,por mendja e tyre e ndritur pastaj e bënë atë emër të madh dhe krijimtarinë e tyre të pashlyar.MakfireMaqedonci...
arben llalla1

LUFTA PËR UJIN NË TETOVË

Arben Llalla Lufta për ujin janë luftërat më të ashpër që njihen në histori e botës. Sot midis Palestinës, Izraelit dhe Jordanisë edhe pse e urrejnë njeri-tjetrin deri në vdekje ekziston një marrëveshje e heshtur për shfrytëzimet...
fadil lushi11

Përpjekjet “INTELIGJENTE” në kërkim të një Sovrani Karizmatik?

  Fadil LUSHI Ata që sot e kësaj dite janë nostalgjikë ndaj sistemit të njëmendjesisë do mëtojnë ta shpjegojnë atë batutën dedikuar jevgut, e cila duket pak a shumë kështu: “Që ma shave mamanë, ma shave, që ma shave...
bardhyl mahmuti

Ortodoksia serbe dhe herezia shqiptare

Në shkrimin tim të titulluar “’mendim i lirë’ apo ‘skizofreni politike’”  nxora në shesh se akuzat e Fatos Lubonjës dhe Arben Idrizit kundër personaliteteve më të rëndësishme të historisë moderne të Kosovës bazohen...
Goni press

Kur “Fast & Furious” i përshtatet jetës reale!

Agron Vrangalla   Që media ndikon, kjo nuk ka dyshim. Dy mediumet më të dashur për rininë janë filmi dhe muzika. Filmi p.sh është një ndër mediumet më të përhapur dhe më të përdorur nga përdorues të moshave të ndryshme, ngase...
bardhyl mahmuti

Mendimi i lirë” dhe skizofrenia politike!

Shkrimi i Fatos Lubonjës, i publikuar në “Sudosteuropa Mittelungen” dhe i ripublikuar në shumicën e gazetave shqiptare dhe portaleve në Shqipëri, në Kosovës në Maqedoni, ku ai nuk bëri asgjë të re pos që vuri firmën e vet...
arlind farizi

Ji Tjetri!

Arlind Farizi Ji Tjetri!, vetvetja edhe ashtu ka krizë identiteti si shteti jonë pa emër. Ji Tjetri, edhe ashtu joshjet i mbajmë varur në degët fatdhënëse të tij. Ji Tjetri, edhe ashtu dëshirat tona, të lindura nga mospasjet e gjithëçkasë...
sheval

Zona e ndaluar

Opinion Sheval MEMISHI Për shqiptarët në Maqdoni e sidomos për pjesën më vitale të kombit, rininë shqiptare, po krijohen “tampon zona” apo të ashtuquajtura zona të ndaluara nga ana e maqedonasve (huliganëve të organizuar)....