Thursday, 24 September 2020 | Lajme: 0

Opinion

bardhyl mahmuti

Idetë për «Shqipërinë e Madhe», «Shqipërinë Etnike» dhe «Shqipërinë Natyrale» – pengesa serioze për realizimin e aspiratave për bashkim kombëtar!

Bardhyl Mahmuti Reagimi im i datës 23 qershor 2013 i titulluar “Ideja e «Shqipërisë Natyrale» – konstruksion  «artificial» në funksion të manipulimit politik!” që ishte reagim ndaj shkrimit të Koço Danajt  të titulluar...
fadil lushi

Sektarizmi që polli një dorëheqje politike

Të lexosh historinë e nocionit që llafos institucionin e dorëheqjes politike (shqip-tare), nuk mjafton që të jesh politikan, historian, intelektual a diçka tjetër. Ky lexim kërkon diç më tepër, sidomos kur ke parasysh se ky koncept...
fadil lushi

Fundajat e një politike që e ka gabuar rrugën

Fadil LUSHI Këtë vështrim timin do ta filloj duke iu referuar një “vakie’ nga “vakti” i Qeverisë së Ismail Qemal bej Vlorës, ideatorit të mëvetësimit të Shqipërisë. Thonë se një shqiptar mysliman që kishte jetuar në...
arben verngalla

Raporti i medias me zgjedhjet e 23 qershorit

Agron Vrangalla Raporti që u krijua në mes zgjedhjeve parlamentare të 23 qershorit dhe mediave shqiptare, vërtetë barti me vete disa vlera të mirëfillta demokratike, duke pasqyruar në mënyrë profesionale të gjithë kronologjinë...
erroll velija

CIFUTET DHE ILLUMINATI (RENDI I RI BOTEROR)

Prof.Eroll Velija publicist Per te realizuar stabilizimin e nje Rendi Te ri Boteror, me nje sistem te vetem monetar dhe me nje besim te vetem fetar, Illuminatit krijuan ne vitet 1920-1930 kishen e tyre. Duke hasur ne besimet e shumellojshme...
fadil lushi11

“S’MË DHIMBSET GJYSHI, MË DHIMBSET BURRËRIA E TIJ”

Fadil  LUSHI Lexuesit e mi të nderuar besoj se do më ndjejnë nëse paragrafin e parë të këtij shkrimi paksa do ta personalizoj. Ka shumë kohë që motra ime gjegjësisht ajo heroina fatkeqe e gjeneratës së saj, që dikur pavullnetshëm...
bardhyl mahmuti

Ideja e “Shqipërisë Natyrale”, konstruksion “artificial” në funksion të manipulimit politik!

Bardhyl MAHMUTI Sa herë bëhej fjalë për krizat e njëpasnjëshme që karakterizuan Ballkanin Perëndimor në diskurset politike, diplomatike, mediatike dhe analitike një vend të rëndësishëm zënë idetë që lidhen me kufijtë e hapësirës...
304588_522508747763734_111019997_n

Pushtimi strategjik

Sheval MEMISHI Shqiptarët në maqedoni vazhdojnë të përjetojnë një periudhë shumë të vështirë të diskriminimit kombëtar e shoqëror, që realizohet me etapa dhe epizode të errëta të shoqëruara me një pushtim klasik “pushtetar’,...