Monday, 13 July 2020 | Lajme: 0

Familje

baby

Në vit vdesin më shumë se 3 milionë fëmijë

Një nga problemet më të rëndësishme shëndetësore është çrregullimi në ushqyerje. Revista e njohur mjekësore “Lancet” ka publikuar të dhënat e studimit i cili tregon se sa e rëndësishme është ushqyerja për shëndetin...
femij

Personaliteti i fëmijëve formohet në moshën 2-4 vjeç

Specialistët janë të mendimit se personaliteti i fëmijëve formohet në moshën 2-4 vjeç dhe më pas zhvillohet deri në moshën 6-vjeçare. Fëmijët janë pasqyra e familjes me të cilën jetojnë, ato pasqyrojnë gjithçka që shohin....
Man wrapping baby boy in blanket

Kur meshkujt bëhen prindër për herë të parë, ata ndihen më të bukur

Kur meshkujt bëhen prindër për herë të parë, ata ndihen më të bukur dhe më të mirë në lidhje me veten e tyre. Sipas shkencëtarëve amerikanë, të cilët analizuan një grup prindërish të rinj, për të përcaktuar se si ata...
child-abuse

Fëmijët që rrihen nga prindërit kanë më shumë mundësi që të preken nga sëmundjet mendore

Edhe studime të mëparshme kanë dalë në përfundim se fëmijët që kanë pësuar abuzime fizike kanë më shumë mundësi të kenë probleme mendore dhe të kenë një sjellje shumë më agresive se fëmijët e tjerë, por këto studime...
co_sleeping_family

Fëmija i porsalindur mund të shkatërrojë martesën

Ekspertët theksojnë se shumë çifte nuk bëjnë më seks pasi bëhen prindër dhe kjo gjë çon në shkatërrimin e lidhjes. Një studim britanik i kryer nga OnePlusOne doli në përfundimin se 2/3 e çifteve “mbyten” nga roli i prindit...
f;mij;

Sjellje të mira që çdo fëmijë duhet të mësojë

Nëna dëshiron që fëmija i saj të bëhet i edukuar dhe të sillet si fëmijë i mbarë para se të fillojë të frekuentojë kopshtin. Por, në cilën moshë një fëmijë është i gatshëm që të ulet kur e urdhërojnë, ose të vendosë...
bujar osmani

Bujar Osmani u bë baba

Zëdhënësi i BDI-së dhe ish-ministri i Shëndetësisë, Bujar Osmani u bë me vajzë. Gruaja e tij Valbona lindi dje në orët e para të mëngjesit. Lajmet e mira  Osmani i ndanë në profilin e tij në Facebook. “Sonte, Perëndia...
martesa

Për një martesë të sukseshme

1. Mos i kritikoni prindërit, apo miqtë e partnerit tuaj E dini si është – ju edhe mund të zemëroheni e edhe të shani ndonjëherë anëtarët e familjes tuaj, por nuk ju pëlqen aspak kur këtë e bën ndokush tjetër. Për këtë...
Bebe

Bebeve mos i jepni qumësht lope

Ekspertët e ushqimit paralajmërojnë se nuk duhet ti jepni qumësht lope foshnjave pasi ai është shumë i kripur. Qumështi i lopës përmban 4 herë më shumë kripë sesa qumështi i gjirit. Kujdes, nëna të reja! Është më mirë të...
f.0207163008257_m

10 mënyra për ti hequr cucllën fëmijës tuaj

Është mrekulli sesi cuclla qetëson fëmijën tuaj . Por a keni menduar që cuclla mund të bëhet shoku më i ngushtë i fëmiut?  Nëse mendoni se si ti shmangeni kësaj shprehie, lexoni sugjerimet tona mëposhtë: 1. Bëjeni me shije të...