Thursday, 13 August 2020 | Lajme: 0

Ekonomi

132446956

Çmimi mesatar i energjisë elektrike në gjysmën e parë të vitit 4,77 denarë

Në gjysmën e parë të këtij vitit çmimi mesatar me pakicë i energjisë elektrike për amvisëri ka arritur 4,773 denarë për kilovat orë dhe shënon ulje prej katër për qind në krahasim me gjysmën e dytë të vitit 2017, publikoi...
134482514

Nikollovski: Ministria e Bujqësisë do të investojë në shkencën për prodhimtari të orizit

Në seancën e ardhshme të Qeverisë do të sillen masa të reja në bujqësi, ndërsa ato konkretisht do të jenë për orizin dhe mollën. Këtë e paralajmëroi ministri i Bujqësisë Lupço Nikollovski, gjatë manifestimit “Ditët...
134409633

Bekteshi: Më shumë investime dhe turistë pas hyrjes në NATO dhe në BE

yrja në NATO do të thotë siguri më e madhe për turistin botëror, si dhe investime të përforcuara në infrastrukturën turistike, ndërsa me dyert e hapura drejt Evropës qëllimet tona ambicioze mund të bëhen realitet për një kohë...
107217654

Rajoni juglindor me pjesëmarrje më të madhe të bruto vlerës së shtuar në bujqësi

Pjesëmarrje më të madhe  në krijimin e bruto vlerës së shtuar në bujqësi ka rajoni Juglindor me 29,7 për qind, tregon statistika. Pas tij vijon rajoni i Pellagonisë me 22,1 për qind, përderisa pjesëmarrja e rajonit Verilindor dhe...
134472488

Sugareski: Punohet në realizimin e projekteve nga infrastruktura me vlerë prej 800 milionë euro

Për momentin në të gjithë territorin e Republikës së Maqedonisë punohet në realizimin e projekteve në vlerë prej mbi 800 milionë euro, që historikisht është program më i madh investues për përmirësimin e cilësisë së rrjetit...
133555460

Kompanitë startap të Maqedonisë do të prezantohen para industrisë gjermane

Kompanitë startap të Maqedonisë do të mund t’i prezantojnë idetë e tyre para industrisë gjermane. Idetë e tyre në Shkup do t’i prezantojnë para drejtorit kryesor operativ të “Betahaus”, ndërsa ndihmë dhe...
134467098

Fillon “Inovamak 2018″

Ekspozues nga 20 shtete pritet të prezantohen në Panairin e dytë ndërkombëtar të patentave, gjetjeve, inovacioneve dhe teknologjive të reja “Inovamak 2018″ që prej sot e deri më 23 shtator do të mbahet në Shtëpinë e...
132980901 (1)

Promovim i projektit për zhvillim të qëndrueshëm të barabartë rajonal

Në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë sot do të promovohet projekti për zhvillim të qëndrueshëm të barabartë rajonal. Projekti zbatohet në bashkëpunimin me Agjencinë zvicerane për bashkëpunim dhe zhvillim. Në ngjarje është...
133447448

Për infrastrukturën komunale janë paraqitur 170 milionë njerëz, komunat të përgatisin projekte

Përmes Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve për përmirësim të infrastrukturës komunale në periudhën e ardhshme do të sigurohen 170 milionë euro, paralajmëroi sot ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Goran Sugareski. Shtatëdhjetë...
134448455

Kreditë nga BIE për NVM me interes deri në 3,5 për qind

Për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme prej sot është e kapshme linja e volitshme kreditore prej 100 milionë eurove nga Banka Investuese Evropiane (BIE) që do të plasohet përmes  Bankës së Maqedonisë për Mbështetje të Zhvillimit...