Thursday, 9 July 2020 | Lajme: 0

Ekonomi

DAP-750x430

Ndërmarrje Publike dhe kompani të mëdha në listën e borxhlinjve të DAP-it

Drejtoria për të Ardhura Publike (DAP) ka publikuar listën e borxheve, në të cilën gjenden 2.069 firma dhe 1.812 persona fizik, borxhet e të cilëve janë në bazë të TVSH-së, tatimit mbi të ardhurat, tatimit i të ardhurave personale,...
euro

Nënshkrimi i marrëveshjes për 100 milionë euro nga BEI

Marrëveshje me Bankën Evropiane për Investime (BEI) për shfrytëzimin e 100 milionë eurove për ndërmarrje të vogla dhe të mesme do të nënshkruhet sot ndërmjet Qeverisë së përfaqësuar nga Ministria e Financave, Banka e Maqedonisë...
134447456

Carovska: Fondi social evropian i ofron 70 milionë euro për punësime dhe mobilizimin e të rinjve

Fondi social evropian ofron 70 milionë euro për punësim dhe mobilitet të popullsisë së re në shtetet, ndërsa deri tani Bashkimi Evropian në Maqedoni i ka dhënë më shumë se 8,8 miliardë euro, deklaroi ministrja e Punës dhe Politikës...
132521393

Ulen çmimet shitëse të prodhuesve të prodhimeve industriale

Çmimet shitëse të prodhuesve të prodhimeve industriale, gjithsej, në korrik të këtij viti janë më të ulëta për 0,5 për qind në nivel mujor, ndërsa më të larta për 1,1 për qind në nivel vjetor. Sipas të dhënave të Entit...
jorgos-stathaqis

Maqedonia dhe Greqia drejt ndërtimit të një gazsjellësi

Greqia dhe Maqedonia po punojnë për idenë e një gazsjellësi të ri mes Selanikut dhe Shkupit, deklaroi ministri grek i Mjedisit dhe Energjetikës, Jorgos Stathaqis, në Forumin për Energjinë i Europës Juglindore, i zhvilluar në Selanik. ”Gjithçka...
Punësim-780x439

Për 6.2 për qind është zvogëluar numri i të papunëve në Maqedoni

Për 6.2 për qind është zvogëluar numri i të papunësuarve në tremujorin e dytë nga ky vit, ndërsa 2.1 për qind është rritur numri i të punësuarve, këto të dhëna i publikoi sot Enti Shtetëror për Statistika. Sipas të dhënave...
106336477

Grante njëvjeçare për tetë organizata nga USAID-i

Tetë organizata sot do të marrin grante njëvjeçare përmes Projektit të USAID-it për zhvillimin e ekosistemit afarist për përkrahje afariste. Qëllimi i granteve është përmirësimi i atyre ekzistuese dhe zhvillimi i shërbimeve të...
133011494

Seancë e Komitetit për stabilitet financiar

Komiteti për stabilitet financiar sot do ta mbajë seancën e gjashtë. Konkluzat nga seanca do t’i kumtojnë ministri i Financave Dragan Tevdovski dhe guvernatorja e BPRM-së, Anita Angelovska-Bezhoska. Komiteti është trup i formuar...
134151733

Konkurs i ri për dhënie me qira të 834 hektarëve tokë bujqësore shtetërore

Ministria e Bujqësisë Pylltarisë dhe  Ekonomisë së Ujërave (MBPEU) shpalli konkurs të ri publik për dhënien me qira të tokës shtetërore bujqësore deri në tre hektarë me të cilin ofrohen mbi 834 hektarë në Manastir, Veles,...
133377673

Banka Komerciale fitoi çmim nga “Siti banka” për pagesa ndërkombëtare

Banka Komerciale SHA Shkup si mirënjohje për shpejtësinë dhe cilësinë e pagesave ndërkombëtare në dollarë është fituese e  Best Performance STP Excellence award nga  Citi Bank. Banka Komerciale njoftoi se shkalla e lartë e përpunimit...