Thursday, 13 August 2020 | Lajme: 0

Ekonomi

134409356

Kompania “Elsevedi elektrik” e interesuar për investime në Maqedoni

Kryeministri Zoran Zaev pati takim me menaxhmentin e kompanisë “Elsevedi Elektrik”, të udhëhequr nga themeluesi dhe pronari, inxhinieri Ahmed El Sevedi, në të cilën është biseduar   për mundësitë për investime në vend....
134408367

Nikollovski: Po bëhen përpjekje maksimale për eksport të pjeshkave në vende të tjera

Qeveria punon në atë që të mos ketë dëmtime nga ndalesa për import të pjeshkave nga Maqedonia në Federatën Ruse dhe të kthehet gjendje në normale, theksoi sot ministri i Bujqësisë Lupço Nikollovski, duke iu përgjigjur pyetjes...
118542597

Hyn në fuqi ndalesa ruse për importin e pjeshkave

Prej sot pjeshkat e Maqedonisë nuk do të eksportohen në tregun rus. Edhe zyrtarisht hyn në fuqi vendimi i Rusisë me të cilin ndalohet importi për shkak të supozimit se kishin gjetur krimb në dërgesat. Bëhet fjalë për ndalesë të...
134406458

Prej nesër në fuqi ndalesa ruse për import të pjeshkave

Blerësit e pjeshkave nga Rosomani janë në dilemë nëse do t’u kthehen edhe tre  kamionë  të cilët për momentin janë në kufirin rus. Ajo mund të vlente 15.000 euro shtesë humbje  pas dëmeve që i pësuan pasi ditëve të...
134405820

Çmimi i kumbullave dy deri në tetë denarë, propozohen subvencione për blerje

Prej dy deri në tetë denarë për kilogram, aq sipas bujqve është çmimi blerës i sivjetmë të kumbullave për dallim nga viti i kaluar kur ishte 20 denarë. Kultivuesit e pemëve nga Radovishi kërkojnë një pjesë të kumbullave të...
132966614

Maqedoninë në qershor e kanë vizituar 102.327 turistë

Në qershor të këtij viti Maqedoninë e kanë vizituar 102.327 turistë të cilët kanë realizuar 243.175 bujtje që është për 20,7 për qind më shumë turistë në krahasim me muajin e njëjtë të vitit të kaluar dhe për  23,4 për...
132521393

Të pandryshuara çmimet shitëse të prodhuesve të prodhimeve industriale

Çmimet shitëse të prodhuesve të prodhimeve industriale, gjithsej, në qershor të këtij viti mbetën të pandryshuara në nivel mujor, ndërsa janë më të larta për 1,0 për qind në nivel vjetor. Sipas të dhënave të Entit Shtetëror...
134398441

Kufizohen shpenzimet të cilat qytetarët i paguajnë për kredi të shpejta

Ulen shpenzimet e larta për kreditë e shpejta të cilat i japin shoqëritë financiare, por edhe një bankë. Me ndryshimet ligjore që i përpiloi Ministria e Financave, shpenzimet e përgjithshme vjetore për kredi konsumatore kufizohen...
134382016

Maqedonia e 27-ta për eksportin e domateve në botë, e 33-ta për eksportin e shalqirit

Maqedonia është në pozitën e 27-të në botë sipas eksportit të domateve, ndërsa në të 33-ën sipas eksportit të shalqirit, publikoi faqja  ndërkombëtare e specializuarpër statistikë www.worldstopexports.com. Vitin e kaluar...
konsumator-780x439

Konsumatorët në Maqedoni nuk janë të informuar për të drejtat e tyre ligjore

Nga Organizata e konsumatorëve të Maqedonisë informojnë se nga numri i përgjithshëm i ankesave për shkeljen e të drejtave të konsumatorëve që kanë pranuar, telefonët celularë dhe lavatriçet janë mjetet më të shpeshta për parregullsi...