Thursday, 9 July 2020 | Lajme: 0

Ekonomi

134395455

Bujqit e përgënjeshtrojnë MBPEU-në: Çmimi i grurit maksimum 8,5 denarë

Nuk është e saktë se çmimi blerës i grurit lëviz  prej nëntë deri në 10,5 denarë për kilogram siç kumtoi dje Ministria e Bujqësisë. Nuk kemi takuar deri tani  dikë të paguajë më shumë se 8,5 denarë me TVSH, reagojnë sot...
119763928

Rritje e eksportit për 26,5 për qind në gjashtë muajt e parë

Eksporti i mallrave nga Maqedonia në gjashtë muajt e parë të vitit shënon rritje prej 26,5 për qind. Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistikë, vlera e mallit të eksportuar për periudhën janar-qershor të vitit 2018 është...
133152865

Turistët në Maqedoni në tremujorin e parë kanë shpenzuar 64.7 milionë dollarë

Gjashtëdhjetë e katër milionë dollarë amerikan kanë shpenzuar në tre muajt e parë të vitit, turistët në udhëtimet nëpër Maqedoni. Të hyrat devizore në këtë tremujor, siç ka informuar Agjencia për promovim dhe mbështetje...
132954876

Shtrenjtohet Eurosuper BS-95

Benzina Eurosuper BS-95 nga mesnata shtrenjtohet për gjysmë denar, ndërsa çmimi me pakicë i Eurosuper BS-98, i Eurodiselit dhe Vajit ekstra të lehtë për amvisëri mbetet i pandryshuar. Sipas vendimit të Komisionit Rregullator për Energjetikë,...
132382231

Rritet qarkullimi në tregtinë me pakicë

Qarkullimi në tregtinë me pakicë, në qershor të këtij viti në krahasim me muajin e njëjtë të vitit të kaluar është rritur në grupin e Tregtisë me pakicë të ushqimit, pijeve dhe duhanit dhe atë në mënyrë nominale për 8,2...
105647250

Rritet numri i punëtorëve në industri

Numri i punëtorëve në industri në qershor të këtij viti është rritur për 7,3 për qind krahasuar me muajin e njëjtë nga viti i kaluar, ndërsa në gjashtë muajt e parë të vitit 2018 është rritur për 7,5 për qind në krahasim...
132741047

Prodhimtaria industriale në qershor më e madhe për 12,1 për qind

Prodhimtaria industriale në qershor të këtij viti në raport me qershorin e vitit të kaluar është rritur për 12,1 për qind. Në periudhën janar-qershor të vitit 2018, në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar ka rritje...
133372781

Maqedonia ende e pret Qeverinë e Kosovës për vendosjen e kundërmasave për rritjen e tarifave doganore

 Ende është e pasigurt nëse dhe kur Kosova plotësisht do ta tërheqë vendimin për rritjen e tarifave doganore të prodhimeve bujqësore. Nesër, Qeveria e Kosovës duhet të mbajë seancë në të cilën do të shqyrtohen argumentet që...
132921865

“Alkaloid” me rritje të eksportit të konsoliduar, neto përfitim, investime dhe 105 punësime të reja

“Alkaloid SHA” Shkup ka realizuar rezultate pozitive financiare në periudhën janar-qershor të vitit 2018, tregojnë Bilanci i vetëm jo i reviduar dhe i konsoliduar jo i reviduar i suksesit. Sipas bilancit të vetëm të suksesit,...
134378494

Aviolinjë të drejtpërdrejtë, kërkojnë operatorët turistikë nga Maqedonia dhe Rumania

 Maqedonia dhe Rumania të lidhen me çarter fluturim të drejtpërdrejtë, në relacionin Shkup-Bukuresht ose Krajova-Ohër, kërkojnë operatorët turistikë nga të dyja vendet. Konsiderojnë se ky është hapi kyç  për rritjen e numrit...