Thursday, 9 July 2020 | Lajme: 0

Ekonomi

134039009

Punonjësit turistikë presin sezon rekord

 Rritje shumë më e madhe se vjet dhe sezon rekord, presin sivjet punonjësit turistik. Sipas tyre, targeti i deritanishëm prej një milionë mysafirë është tejkaluar, tani synimi është dy milionë. “Mendoj se 20 për qind rritje...
132476143

Takim ministror në Beograd për doganat e rritura të Kosovës

Qëndrim i përbashkët për vendimin me të cilin Kosova i rriti doganat e pemëve dhe perimeve, pritet nga takimi i sotëm në Beograd, iniciator dhe nikoqir i të cilit është ministri serb i Tregtisë Rasim Lajiq. Në takim, krahas ministrit...
132476143

Në takimin ministror në Beograd do të vendoset për doganat e rritura të Kosovës

Qëndrim i përbashkët për vendimin me të cilin Kosova i rriti doganat e pemëve dhe perimeve, pritet nga takimi i nesërm në Beograd iniciator dhe nikoqir i së cilit është ministri serb i Tregtisë Rasim Ljajiq. Në takim, krahas ministrit...
134371386

Maqedonia pret tërheqjen e masës nga ana e Kosovës

Qeveria e Maqedonisë bën gjithçka që të mos vendosë kundërmasa për Kosovën, por do ta mbrojë prodhimin vendor nëse edhe pas takimeve të caktuara ministrore në nivel rajonal dhe dypalësh, vendimi për rritjen e tarifave doganore...
133011494

Rritje e kredive konsumatore dhe banesore, ulje e atyre automobilistike

Kreditë e përgjithshme të amvisërive në qershor të këtij viti janë rritur për një për qind në bazë mujore, ndërsa për 9,7 për qind në bazë vjetore, tregojnë të dhënat e Bankës Popullore të Republikës së Maqedonisë. Duke...
120117230

Neto rroga mesatare në maj 24.509 denarë

Neto rroga mesatare e paguar mujore për një të punësuar, në maj të këtij viti arrin 24.059 denarë dhe është për 7,1 për qind më e lartë nga maji i vitit të kaluar, kumtoi Enti shtetëror për statistikë. Rritja e këtillë i...
134367298

Maqedonia dhe Kosova së bashku do të aplikojnë për projekte tejkufitare për zhvillim të turizmit

Rajonet kufitare të Maqedonisë dhe Kosovës së bashku do të aplikojnë për grante në fonde evropiane për zhvillim të turizmit. Kjo u arrit në takimin e sotëm në Shkup mes ministrit të Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi dhe ministrit kosovar...
denari-1_011110

Debat për model më të mirë të financimit të partive politike

Tryezë e rrumbullakët me temë “Përmirësimi i modelit të financimit të partive politike në Maqedoni”, do të mbahet sot në Shkup në organizim të Institutit nacional demokratik (NDI) dhe në bashkëpunim me Transparensi...
18.02-AKTUALE-Çdo-pagesë-kesh-mbi-2000-euro-do-të-tatimohet-Zejno-800x445-696x387

Çdo pagesë kesh mbi 2000 euro, do të tatimohet

Mërgimtarët, qytetarët dhe biznesmenët e Maqedonisë në të ardhmen nuk do të mund të bëjnë pagesa kesh në vlerë më të lartë se 2000 euro. Ky kufizim i pagesave në dorë është për shkak se nga 7 korriku i këtij viti, pas publikimit...
ministria-e-financave-kthen-640-million-euml-denar-euml-p-euml-r-1-273-kompani_hd-780x439

Institucionet harxhuesit më të mëdha të buxhetit, Ministria për Financa shpenzuesi më i madh

Ministria për Financa të Republikës së Maqedonisë ka dhënë një raport për shpenzimet e institucioneve për katër muajt e parë. Në këtë raport shihet se Ministria për Financa edhe më tej është thithësi më i madh i buxhetit...