Thursday, 9 July 2020 | Lajme: 0

Ekonomi

132373524

Çmime më të ulëta të shitjes të produkteve industriale në tregjet e huaja

Çmimet e shitjes të prodhuesve të produkteve industriale në tregjet e huaje janë më të ulëta për një për qind në nivel mujor, ndërsa janë më të larta për 0,8 për qind në nivel vjetor, njoftoi Enti Shtetëror Statistikor. Në...
134351914

Maqedonia vend-partner i “AGRA” 2018

Maqedonia këtë vit do të jetë vend partner i Panairit Ndërkombëtar për Bujqësi dhe Ushqim “AGRA”, që në mënyrë tradicionale mbahet në Radgonë të Epërme, Republika e Sllovenisë, prej më 25 deri më 30 gusht. Me këtë...
132980901

Nënshkrimi i marrëveshjeve për projektet për zhvillim rajonal për vitin 2018

Në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë sot do të nënshkruhen marrëveshjet për zbatimin e projekteve për zhvillim rajonal për vitin 2018. Korniza financiare e projekteve është 279.333.631 milionë denarë, ndërsa shfrytëzues të...
120961268

Biznesi në fokus të Samitit të 7-të të shefave të qeverive të Kinës dhe 16 vendeve të EQL-së (16+1) në Sofje

Një delegacion biznesi i Maqedonisë do të marrë pjesë në samitin e 7-të dhe forum i biznesit të shefave të qeverive të Kinës dhe 16 vendeve të Evropës Qendrore dhe Lindore (EQL), që do të mbahet nesër në Sofje. Nikoqir i takimit...
134341042

Banka Botërore përgatit strategji të re për partneritet me RM, bujqësia prioritet

Banka Botërore fillon me përgatitjen e strategjisë së re për partneritet me Republikën e Maqedonisë, në të cilën bujqësia është lartë në listën e sektorëve prioritarë. Kjo, siç kumtoi Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe...
134338662

Publikohet shpallja për zhvillim rural, komunat të përgatisin projekte cilësore

Komunat dhe kryetarët e komunave të përgatisin projekte cilësore dhe të aplikojnë në shpalljen për zhvillim rural, apelojnë ministri i Bujqësisë Lupço Nikollovski dhe drejtori i Agjencisë pagesore, Nikollçe Babovski. Siç kumtuan...
133876061

Thirrje për subvencionimin e kompanive ajrore me buxhet të ulët

Hollësira për thirrjen e paralajmëruar për mbështetje financiare të kompanive ajrore me buxhet të ulët, me kriteret për shpërndarje, do të prezantojë sot në pres konferencë ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Goran Sugareski. Me...
103605647

Prezantim i analizës për ndikimin e subvencioneve në bujqësi

Në Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave sot do të prezantohet analiza e financuar nga Bashkimi Evropian për ndikimin e pagesave të drejtpërdrejta në bujqësi. Analiza u zbatua si Projekt për vlerësimin...
toka-e-kosoves

Maqedoni, nënshkruhen marrëveshjet e para nga IPARD 2

Në Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujrave sot do të nënshkruhe marrëveshjet e para nga IPARD 2 programi, kurse marrëveshje do të nënshkruajnë 13 bujq. Më parë në konferencën për shtyp, ministri Lupço Nikollovski,...
2fuploads2fthumbs2fresize2f800x4202f338771_1529324606-3059647

Qeveria do të negocioje me Helenik Petrolium, vitin e ardhshëm do të kemi gazifikim drejt Greqisë

Helenik Petrolium ka iniciuar, ndërsa Qeveria me kënaqësi do të pranoje takim dhe do të negocioje për gazifikimin, tha sot zëvendës kryeministri, Koco Angjushev. Në pres konferencën në Qeveri, Angjushev duke u përgjigjur në pyetjet...