Thursday, 6 August 2020 | Lajme: 0

Femra dhe orgazmi “O”!

Si qëndron puna me “O-në” e madhe?

Gjatë seksit shumë gjëra ndodhin me trupin tuaj: bebëzat tuaja zgjerohen, të rrahurat e zemrës rriten, ashtu ndodhë edhe me nivelin tuaj të hormonit oxytocin. Gjëndrat e djersës hapen për të ndihmuar trupin që të ftohet, gjinjtë zmadhohen 25 për qind dhe lartësia thithave (majave të gjirit) rriten për rreth një centimetër.

Kamera infra të kuqe tregojnë gjithashtu rritjen e fluksit të gjakut në buzë, hundë dhe labia. E gjithë kjo ndodh duke ndërtuar stimulimin seksual deri në një orgazëm.

Përse gratë kanë orgazma? Nga pikëpamja evolucioniste, kjo është një nga mënyrat që gratë mund të tregojnë nëse një burr do të jetë një partner i mirë gjatë gjithë jetës. Kjo mund të ndihmojë gratë të bëjnë dallimin në mes të një të dashuri, burri të durueshëm dhe egoist, dhe atij të padurueshëm! Megjithatë, një orgazmë femërore mund të jetë aq delikate – ku disa gra nuk e di nëse ato kanë pasur një të tillë. Ja se si ndodh …

Përfitimet shëndetësore të seksit

Gjatë marrdhënieve seksuale, lëngjet trupore vijnë në dobinë për rrëshqitje dhe fërkim të përsosur. Së bashku me pamjet, tingujt dhe aromat e seksit, stimulimi i, “labia klitoris” dhe gjinjtë, ndërtojnë një ndjesi intensive fizike. Kjo është pikërisht kur truri juaj ju tregon muskuve tuaj dhe vaginës që të tkurren. Pse? Për të sjellë penisin sa më thellë dhe për të rritur mundësinë e spermatozidëve që të godasin objektivin e tyre: vezën. Disa gra madje arrijnë edhe kulminacionin gjatë këtij procesi.

Gjatë orgazmës, mitra thithë spermën në bazën e saj. Kjo gjithashtu shkakton hormonet që të rrisin kontraktimet, dhe përsëri, ndihmon spermën të lëvizë në mitër. Gratë që përjetojnë orgazmë në mes të ati minuti para dhe 45 minuta pas kulminacionit të partnerit të tyre, kanë një tendencë më të madhe për të mbajtur spermatozoidin, në krahasim me ato që nuk përjetojnë orgazmë gjatë asaj kohe.

Orgazma e grave nuk është e lehtë për t’u përshkruar. Por ne dimë për një gjë të sigurtë: Truri është dirigjenti kryesor i kësaj simfonie. Ai mund të përfshijë instrumente të ndryshme, nganjëherë G-spot (paralel me grumbullimin e nervave në prostatën e meshkujve). Gratë nuk e kanë atë butonin magjik “shtyp këtu për sex”, por më tepër një rajon të nervave, sikur që janë ato të përhapura mbi sipërfaqen e prostatës mashkullore.

Seks të shkëlqyer pas menopauzës

Si organet riprodhuese të një femre të zhvilluara në utero, prostata rudimentare largohet, kështu që nervat do të përfundojnë deri në murin vaginal. Nëse ju fusni gishtin tuaj tregues në vaginë dhe do të bëni atë lëvizjen “eja këtu”, ju do të prekni rajonin G-spot që ekziston te disa gra. Kjo nuk është aq e shpeshtë, por për disa bënë punë!

Gratë mund të stimulohen në orgazmë përmes gojës, thithave dhe pjesëve të tjera të trupit. Kjo tregon kompleksicitetin e sistemit, duke përforcuar se biologjia e seksit vërtetë transformohet në kuadër të trurit. Një teori është se stimujt seksual kryhen nga qafa e mitrës dhe mitra deri te truri, nëpërmjet nervit vagus. Ky është njëri prej nervave i cili stimulohet gjatë frymëmarrjes së thellë dhe meditimit.