Sunday, 12 July 2020 | Lajme: 0

Shkencëtarët zbulojnë një fenomen të ri

Astronomët kanë zbuluar një vrimë të zezë, e cila konsumon gaz nga një yll i afërt. Vrima e zezë e cila njihet si P13 është e vendosur në periferi të galaksisë NGC7793, me një distancë prej 12 milionë vite dritë larg nga Toka.

1412799546167_wps_17_Astronomers_have_discover

Sipas kërkuesve, sasia e gazit që ajo merr është shumë e madhe sa që gjatë procesit të marrjes së gazit krijohet një zonë mjaft e nxehtë dhe me dritë. Ky zbulim është publikuar sot në faqen “Daily Mail”.