Thursday, 9 July 2020 | Lajme: 0

U luajtën ndeshjet nga xhiroja e dytë e Eurobasketit, Maqedonia mposht Holandën

U luajtën ndeshjet nga xhiroja e dytë e Eurobasketit. Maqedonia nga dy ndeshje ka  një fitore dhe një humbje.

Maqedonia ­ka arritur të mposht Holandën me një rezultat 78:71 dhe është renditur në vendin e 5 me 11 pikë

Tabela: Greqia 2­0, Kroacia 1­1, Sllovenia 1­1, Holanda 1­1, Maqedonia 1­1, Gjeorgjia 0­2.

Në grupin A në Montpelje tre seleksionime janë me rezultat maksimal, ndërsa në grupet B dhe C nga një reprezentacion ka nga dy fitore, përderisa në grupin D dy fitore arritën dy seleksionime.

Rezultate dhe tabela në xhiron e dytë

Grupi A (Monpelie): Rusia ­ Polonia 79:82, Finlanda ­ Izraeli 66:79 dhe Bosnja e Hercegovina ­ Franca 54:81.

Tabela: Franca 2­0 (fitore­humbje), Izraeli 2­0, Polonia 2­0, Rusia 0­2, Finlanda 2­0, Bosnja e Hercegovina 0­2.

Grupi B (Berlin): Serbia ­ Gjermania 68:66, Islanda ­ Italia 64:71, Turqia ­ Spanja 77:104.

Tabela: Serbia 2­0, Spanja 1­1, Italia 1­1, Gjermania 1­1, Turqia 1­1, Islanda 0­2.

Grupi C (Zagreb): Maqedonia ­ Holanda 78:71, Sllovenia ­ Gjeorgjia 79:68, Greqia ­ Kroacia 72:70.

Tabela: Greqia 2­0, Kroacia 1­1, Sllovenia 1­1, Holanda 1­1, Maqedonia 1­1, Gjeorgjia 0­2.

Grupi D (Rigë): Estonia ­ Belgjika 55:84, Letonia ­ Lituania 49:68, Ukraina ­ Çekia 64:78.

Tabela: Çekia 2­0, Lituania 2­0, Belgjika 1­1, Letonia 1­1, Ukraina 0­2, Estonia 0­2.