Tuesday, 14 July 2020 | Lajme: 0

Bimë magjike për shëndetin e femrave, mund të shmangen 30% e operacioneve gjinekologjike

A keni dëgjuar ndonjëherë për çajin Alchemilla vulgaris, bimë magjike për shëndetin e femrave?

Famën më të madhe kjo bimë shëruese ka arritur si mjet i fuqishëm kundër sëmundjeve të femrave, sepse është njëra ndër më të suksesshmet për këtë lloj sëmundjeje. Madje edhe herbalisti i njohur zviceran, Johan Kincle, ka konstatuar që 30 për qind e operacioneve gjinekologjike mund të shmangen me përdorimin e çajit të kësaj bime!

Krahas ndikimeve të përmendura në shëndetin e femrës, Alchemilla vulgaris ndikon edhe kundër miomëve, fshikëzave dhe endometrioazës, lehtëson problemet menstruale, rirregllon ciklin menstrual dhe zbut simptomat e menopauses.

Përdoret edhe te sëmundjet e dhembshme menstruale, sepse përmban tanin dhe astringente, të cilat normalizojnë gjakrrjedhjen. Kur kjo bimë kombinohet me bimën Capsella bursa-pastoris L. (Brassicaceae) përftohet ilaçi kundër të gjitha sëmundjeve femërore.

Larja, shpëlarja vagjinale dhe tamponët që kanë në përmbajtjen e tyre këtë bimë ndikojnë kundër kërpudhave, vaginitisit bakterial dhe infeksioneve të tjera. Knicle këshillon që tamponët të njomen me tinkturën e kësaj bime dhe të përdoren sikur vaginaleta apo kjo bimë të përdoret si çaj.

Receta për çajin nga Capsella bursa-pastoris: Një lugë të vogël të kësaj bime qiteni në filxhan me ujë të valuar dhe lëreni të qëndrojë pesë deri në dhjetë minuta. Pini gjithmonë me gllënjka nga dy filxhanë në ditë dhe organet tuaja riprodhuese do të shërohen