Monday, 10 August 2020 | Lajme: 0

Si t’i qetësoni fëmijët në vend publik

Kur fëmijët fillojnë të qajnë dhe bërtasin, prindërit nuk ndjehen mirë dhe nuk dinë se si të reagojnë.

Sa herë keni parë fëmijë duke qarë në vende publike, ndërsa prindërit e tij të mos reagojnë dhe të vazhdojnë të bisedojnë me miqtë, të pinë kafe ose të flasin me telefon. Ekspertët thonë se një gjë e tillë fillimisht është e pakulturë, ndërsa më pas edhe gjest i keq.

Jo vetëm se i irriton kalimtarët, i nevrikos mysafirët në kafiteri ose në ndonjë vend tjetër, por edhe tregon se nëna dhe babai janë shumë të painteresuar për fëmijën e tyre. Psikologët vlerësojnë se në vend të injorimit të të qarave dhe bërtitjes, fillimisht duhet pyetur fëmijën nëse i dhemb diku ose nëse është i uritur ose i etur…

Nëse problemi qëndron aty se nuk është plotësuar ndonjë dëshirë, atëherë prindërit duhet t’i shpjegojnë se nuk është mirë të bërtasë në vende publike, derisa të gjithë e shikojnë. Nëse lotët edhe më tej rrjedhin edhe atë pa arsye, është e udhës ta largoni që atje dhe të flisni vetëm diku, pa “publik” dhe t’ia bëni me dije se sjelljen e tillë të pahijshme nuk do ta toleroni.