Saturday, 4 July 2020 | Lajme: 0

Ekspozitë e Ilirjan Beqirit dhe Bashkim Mexhitit në Sofje

Në Qendrën kulturore informative të Republikës së Maqedonisë në Sofje mbrëmë u hap ekspozita “Lirikë dhe gjurmë ekspresive” nga piktorët akademikë Ilirjan Beqiri dhe Bashkim Mexhiti. Para përfaqësuesve dhe publikut të shumtë nga kori diplomatik, ekspozitën e hapi drejtori i Qendrës, Vasko Shutarov.

Ilirjan Beqiri dhe Bashkim Mexhiti, në prezantimin e tyre të parë të përbashkët dhe kualifikuese në Sofje, u prezantuan me 23 vajra në pëlhurë, nga veprat më të reja punuese. Edhe pse në mënyrë të konceptueshme të ndryshme, veprat e të dy artistëve të artit figurativ duken si një tërësi kompakte, e cila komunikon përmes harmonisë nga ekspresioneve lirike, përmes kompozimit, ngjyrës, simbolikës së fuqishme të shprehur.

Изложба на Илирјан Бекири и Башким Меџити во Софија

Ilirjan Beqiri dhe Bashkim Mexhiti kanë realizuar projekte dhe ekspozita të përbashkëta në Maqedoni, shtetet e rajonit, por edhe në Paris dhe Nju-Jork. Që të dy janë profesorë të Fakultetit për art figurativ në Universitetin në Tetovë.

Projekti mbështetet nga Ministria e Kulturës e Republikës së Maqedonisë.