Sunday, 12 July 2020 | Lajme: 0

KB 2018: Finalet e deritanishme dhe fituesit e Botërorëve të futbollit

Ndeshjet finale të të gjitha Kampionateve të deritanishme botërore në futboll:

1930 – Kampion i Botës Uruguaji
finalja, Montevideo: Uruguaj – Argjentinë 4-2 (1: 2).

1934 – kampione Italia
finale, Romë: Itali – Çekosllovaki 2-1 (1: 1, 0: 0).

1938 – Itali
Paris: Itali – Hungari 4: 2 (3: 1).

1950 – Uruguaj
Rio de Zhaneiro: Uruguai – Brazil 2: 1 (0: 0).

1954 – Gjermani
Bern: Gjermani – Hungari 3-2 (2: 2).

1958 – Brazil
Stokholm: Brazil – Suedi 5: 2 (2: 1).

1962 – Brazil
Santiago de Çile: Brazil – BRSS 3:1 (1: 1).

1966 – Angli
Londër: Angli – Gjermani 4-2 (2: 2, 1: 1).

1970 – Brazil
Siudad de Meksico: Brazil – Itali 4-1 (1: 1).

1974 – Gjermani
Munih: Gjermani – Holanda 2: 1 (2: 1).

1978 – Argjentinë
Buenos Aires: Argjentinë – Holandë 3-1 (1: 1, 1: 0).

1982 – Itali
Madrid: Itali – Gjermani 3: 1 (0: 0).

1986 – Argjentinë
Siudad de Meksiko: Argjentin – Gjermani 3-2 (1: 0).

1990 – Gjermani
Romë: Gjermani – Argjentinë 1: 0 (0: 0).

1994 – Brazil
Los Anxhelos: Brazil – Itali 0: 0/3: 2 (penallti).

1998 Franca
Shën. Denis: Francë – Brazil 3-0 (2: 0).

2002 – Brazil
Jokohama: Gjermani – Brazil 0:2 (0:0).

2006 – Itali
Berlin: Itali – Francë 1: 1 / 5:3 (penallti).

2010 – Spanjë
Johanesburg: Spanjë – Holandë 1: 0 (0: 0, 0: 0).

2014 – Gjermani
Rio: Gjermani – Argjentinë 1: 0 (0: 0).

2018: -?
Moskë: Kroaci – Francë