Friday, 15 January 2021 | Lajme: 0

Zaev dhe Cipras vitin e ardhshëm në listën e të nominuarve për Çmimin Nobel për paqe!

Fituesi i çmimit Nobel për paqe Uided Bashaui nga Tunisi, edhe zyrtarisht do ti nominojë për Çmimin Nobel për Paqe për vitin e ardhshëm kryeministrin e Republikës së Maqedonisë dhe Greqisë, Zoran Zaev dhe Aleksis Cipras për arritjen e Marrëveshjes Paqësore të Prespës, transmeton Zhurnal.

Pas këtsaj inicative qëndron ish-ambasadori Nano Ruzhin, gazetarët Branko Triçkovski dhe euro-deputeti Stellios Kollugllu.

“Do ta paralajmroi kandidaturën e Z.Zaevit dhe Z.Cipras për çmimin Nobel për paqe për vitin e ardhshëm. Këtë do ta bëjë publike sëbashku me Uidet Bashaui, fituesin e çmimit Bobel për paqe në vitin 2015. Njerëzit nga e gjithë bota duan paqe dhe stabilitet në Ballkan”, kështu ka deklaruar midis tjerash në një intervistë në TV1, euro-deputeti Stelios Kullogllu.