Thursday, 14 November 2019 | Lajme: 0

Revani me griz

Perbersit:

1 filxhan sheqer (filxhani 250ml)
1 filxhan miell
1 filxhan kokos
1 filxhan vaj
1 filxhan qumësht ose kos
1 filxhan grizë
1 pluhur për pjekje
1 sheqer vanilje
3 vezë

SHERBETI:

2 filgjan sheqer
1 filgjan ujë
2 luge lëng limoni ose portokalli.

Pergatitja:

Perzijme vezet me sheqerin dhe me pas shtojme perbersit tjere

Masen e qesim ne kallep te lyer dhe permillur dhe pjekim ne 200 grade per 30 minuta

Ne nderkohe ziejme sherbetin me ujin dhe sheqerin,dhe posa te vloje shtojme dhe lengun e limonit

Pastaj qesim sherbetin e ngrohte ne embelsiren e vaket dhe leme te ftohet mire

Presim ne katrorka duke dekoruar me kokos dhe nga nje fete limoni ose portokalli.

Ju befte mir!